Kaszanka w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszanka w boczku

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszankę obrać z flaka, obsypać majerankiem i dokładnie zawinąć w plastry boczku.

Krok 3

Jeżeli pada, kaszankę możemy przygotować w piekarniku rozgrzanym do 220°C, blaszkę umieścić na najwyższym stopniu piekarnika.

Krok 2

Kaszankę ułożyć na tacce do grillowania lub folii aluminiowej.

Krok 4

Piekarnik ustawić na grill z termoobiegiem. Piec przez około 10 minut (do momentu kiedy boczek się zarumieni).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej