Składniki
2 łyżki
4 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszankę obrać z flaka, obsypać majerankiem i dokładnie zawinąć w plastry boczku.
Krok 3
Jeżeli pada, kaszankę możemy przygotować w piekarniku rozgrzanym do 220°C, blaszkę umieścić na najwyższym stopniu piekarnika.
Krok 2
Kaszankę ułożyć na tacce do grillowania lub folii aluminiowej.
Krok 4
Piekarnik ustawić na grill z termoobiegiem. Piec przez około 10 minut (do momentu kiedy boczek się zarumieni).
Przepisy w Waszym wykonaniu
RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej