
Składniki
2 łyżki
4 sztuki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszankę obrać z flaka, obsypać majerankiem i dokładnie zawinąć w plastry boczku.
Krok 3
Jeżeli pada, kaszankę możemy przygotować w piekarniku rozgrzanym do 220°C, blaszkę umieścić na najwyższym stopniu piekarnika.
Krok 2
Kaszankę ułożyć na tacce do grillowania lub folii aluminiowej.
Krok 4
Piekarnik ustawić na grill z termoobiegiem. Piec przez około 10 minut (do momentu kiedy boczek się zarumieni).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej