Kaszanka w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszanka w boczku

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

1

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszankę obrać z flaka, obsypać majerankiem i dokładnie zawinąć w plastry boczku.

Krok 3

Jeżeli pada, kaszankę możemy przygotować w piekarniku rozgrzanym do 220°C, blaszkę umieścić na najwyższym stopniu piekarnika.

Krok 2

Kaszankę ułożyć na tacce do grillowania lub folii aluminiowej.

Krok 4

Piekarnik ustawić na grill z termoobiegiem. Piec przez około 10 minut (do momentu kiedy boczek się zarumieni).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej