Kaszanka w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaszanka w boczku

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

4 sztuki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszankę obrać z flaka, obsypać majerankiem i dokładnie zawinąć w plastry boczku.

Krok 3

Jeżeli pada, kaszankę możemy przygotować w piekarniku rozgrzanym do 220°C, blaszkę umieścić na najwyższym stopniu piekarnika.

Krok 2

Kaszankę ułożyć na tacce do grillowania lub folii aluminiowej.

Krok 4

Piekarnik ustawić na grill z termoobiegiem. Piec przez około 10 minut (do momentu kiedy boczek się zarumieni).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaszanka w boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej