Apetyczny mus z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny mus z tuńczyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

225 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

14 gramów

0.5 szklanki

175 mililitrów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka osącz z zalewy i zmiksuj razem z majonezem, śmietaną i kostką Rosół z kury Knorr. Dopraw do smaku przyprawami.

Krok 2

Żelatynę rozpuść dokładnie w ciepłej wodzie, dodaj do masy i wymieszaj.

Krok 3

Paprykę umyj, osusz, usuń nasionka i potnij w drobną kostkę, dodaj do musu, delikatnie wymieszaj i przelej do miseczek. Odstaw do lodówki na kilka godzin do czasu, gdy mus zastygnie.

Krok 4

Przed podaniem delikatnie wyciągnij mus z naczyń i przełóż na talerz - aby łatwiej wyszedł przetrzyj miseczki ścierką zamoczoną w gorącej wodzie. Apetyczny mus z tuńczyka udekoruj listkami ziół lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Warzywny bulion po Tajsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej