Apetyczny mus z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny mus z tuńczyka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

225 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

14 gramów

0.5 szklanki

175 mililitrów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tuńczyka osącz z zalewy i zmiksuj razem z majonezem, śmietaną i kostką Rosół z kury Knorr. Dopraw do smaku przyprawami.

Krok 2

Żelatynę rozpuść dokładnie w ciepłej wodzie, dodaj do masy i wymieszaj.

Krok 3

Paprykę umyj, osusz, usuń nasionka i potnij w drobną kostkę, dodaj do musu, delikatnie wymieszaj i przelej do miseczek. Odstaw do lodówki na kilka godzin do czasu, gdy mus zastygnie.

Krok 4

Przed podaniem delikatnie wyciągnij mus z naczyń i przełóż na talerz - aby łatwiej wyszedł przetrzyj miseczki ścierką zamoczoną w gorącej wodzie. Apetyczny mus z tuńczyka udekoruj listkami ziół lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny mus z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej