Składniki
1 szczypta
225 mililitrów
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
14 gramów
0.5 szklanki
175 mililitrów
2 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka osącz z zalewy i zmiksuj razem z majonezem, śmietaną i kostką Rosół z kury Knorr. Dopraw do smaku przyprawami.
Krok 2
Żelatynę rozpuść dokładnie w ciepłej wodzie, dodaj do masy i wymieszaj.
Krok 3
Paprykę umyj, osusz, usuń nasionka i potnij w drobną kostkę, dodaj do musu, delikatnie wymieszaj i przelej do miseczek. Odstaw do lodówki na kilka godzin do czasu, gdy mus zastygnie.
Krok 4
Przed podaniem delikatnie wyciągnij mus z naczyń i przełóż na talerz - aby łatwiej wyszedł przetrzyj miseczki ścierką zamoczoną w gorącej wodzie. Apetyczny mus z tuńczyka udekoruj listkami ziół lub natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej