Ratatuja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ratatuja

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

null

8 sztuk

null

null

6 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki, cukinie , bakłażany i pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój w krążki, czosnek zmiażdż. Podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Przełóż do garnka.

Krok 3

Pokrojona w krążki cebulę i zmiażdżony czosnek podsmaż na 2 łyżkach oliwy.

Krok 4

Na tej samej oliwie podsmaż paprykę, cukinię i bakłażana. Wsyp warzywa do garnka z cebulą i czosnkiem. Dodaj pomidory i dopraw ziołami oraz sola i pieprzem.

Krok 5

Polej resztą oliwy i duś około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grochowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej