Ratatuja przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ratatuja

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

null

8 sztuk

null

null

6 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki, cukinie , bakłażany i pomidory pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę pokrój w krążki, czosnek zmiażdż. Podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Przełóż do garnka.

Krok 3

Pokrojona w krążki cebulę i zmiażdżony czosnek podsmaż na 2 łyżkach oliwy.

Krok 4

Na tej samej oliwie podsmaż paprykę, cukinię i bakłażana. Wsyp warzywa do garnka z cebulą i czosnkiem. Dodaj pomidory i dopraw ziołami oraz sola i pieprzem.

Krok 5

Polej resztą oliwy i duś około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ratatuja - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej