
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
0.5 szklanki
null
8 sztuk
null
null
6 sztuk
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki, cukinie , bakłażany i pomidory pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę pokrój w krążki, czosnek zmiażdż. Podsmaż na 2 łyżkach oliwy. Przełóż do garnka.
Krok 3
Pokrojona w krążki cebulę i zmiażdżony czosnek podsmaż na 2 łyżkach oliwy.
Krok 4
Na tej samej oliwie podsmaż paprykę, cukinię i bakłażana. Wsyp warzywa do garnka z cebulą i czosnkiem. Dodaj pomidory i dopraw ziołami oraz sola i pieprzem.
Krok 5
Polej resztą oliwy i duś około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej