
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
2 szklanki
2 łyżki
null
2 sztuki
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, dodaj do sera wraz z jajkiem, masłem, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Z mąki, jak i mleka wyrób ciasto.
Krok 3
Podziel na 4 części i każdy kawałek rozwałkuj na wielkość patelni.
Krok 4
Ułóż pierwszy placek i skrop oliwą. Przełóż drugim plackiem i wyłóż masę serową.
Krok 5
Przykryj trzecim plackiem i skrop oliwą. Połóż czwarty placek. Sklej brzegi placków.
Krok 6
Rozgrzej oliwę na patelni i przypiecz ciasto z obu stron na rumiano.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej