Chaczapuri - zapiekanka gruzińska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chaczapuri - zapiekanka gruzińska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

2 szklanki

2 łyżki

null

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, dodaj do sera wraz z jajkiem, masłem, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Z mąki, jak i mleka wyrób ciasto.

Krok 3

Podziel na 4 części i każdy kawałek rozwałkuj na wielkość patelni.

Krok 4

Ułóż pierwszy placek i skrop oliwą. Przełóż drugim plackiem i wyłóż masę serową.

Krok 5

Przykryj trzecim plackiem i skrop oliwą. Połóż czwarty placek. Sklej brzegi placków.

Krok 6

Rozgrzej oliwę na patelni i przypiecz ciasto z obu stron na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej