
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
0.5 szklanki
2 szklanki
2 łyżki
null
2 sztuki
null
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj, dodaj do sera wraz z jajkiem, masłem, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Z mąki, jak i mleka wyrób ciasto.
Krok 3
Podziel na 4 części i każdy kawałek rozwałkuj na wielkość patelni.
Krok 4
Ułóż pierwszy placek i skrop oliwą. Przełóż drugim plackiem i wyłóż masę serową.
Krok 5
Przykryj trzecim plackiem i skrop oliwą. Połóż czwarty placek. Sklej brzegi placków.
Krok 6
Rozgrzej oliwę na patelni i przypiecz ciasto z obu stron na rumiano.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























