Chaczapuri - zapiekanka gruzińska przepis – Zobacz na przepisy.pl

Chaczapuri - zapiekanka gruzińska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

0.5 szklanki

2 szklanki

2 łyżki

null

2 sztuki

null

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj, dodaj do sera wraz z jajkiem, masłem, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Z mąki, jak i mleka wyrób ciasto.

Krok 3

Podziel na 4 części i każdy kawałek rozwałkuj na wielkość patelni.

Krok 4

Ułóż pierwszy placek i skrop oliwą. Przełóż drugim plackiem i wyłóż masę serową.

Krok 5

Przykryj trzecim plackiem i skrop oliwą. Połóż czwarty placek. Sklej brzegi placków.

Krok 6

Rozgrzej oliwę na patelni i przypiecz ciasto z obu stron na rumiano.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chaczapuri - zapiekanka gruzińska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej