
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
null
1 łyżka
500
1 łyżka
1 opakowanie
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule drobno posiekaj.
Krok 2
Zmielone mięso, pastę curry, ziarno sezamowe, posiekaną kolendrę, sok z limonki, drobno posiekaną cebulę i przyprawę do mięs Knorr dobrze wymieszaj.
Krok 3
Pokrój każdą tortillę na 4 równe części. Posmaruj jajkiem jeden dłuższy brzeg i połowę krótszego. Rozłóż łyżeczką przygotowaną masę na środku wzdłuż trójkąta.
Krok 4
Następnie złóż trójkąty wzdłuż na pół i mocno przyciśnij, aby mieć pewność, że są szczelnie zamknięte.
Krok 5
Rozgrzej oleju na dużej patelni. Kieszonki smaż przez 3 minuty na każdej stronie dopóki nie zrobią się chrupiące i złote. Wyjmij z oleju i posyp szczyptą chilli.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej