Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

null

1 łyżka

500

1 łyżka

1 opakowanie

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebule drobno posiekaj.

Krok 2

Zmielone mięso, pastę curry, ziarno sezamowe, posiekaną kolendrę, sok z limonki, drobno posiekaną cebulę i przyprawę do mięs Knorr dobrze wymieszaj.

Krok 3

Pokrój każdą tortillę na 4 równe części. Posmaruj jajkiem jeden dłuższy brzeg i połowę krótszego. Rozłóż łyżeczką przygotowaną masę na środku wzdłuż trójkąta.

Krok 4

Następnie złóż trójkąty wzdłuż na pół i mocno przyciśnij, aby mieć pewność, że są szczelnie zamknięte.

Krok 5

Rozgrzej oleju na dużej patelni. Kieszonki smaż przez 3 minuty na każdej stronie dopóki nie zrobią się chrupiące i złote. Wyjmij z oleju i posyp szczyptą chilli.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajskie sezamowo-limonkowe kieszonki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej