Sałatka z pieczonych buraków w sosie majerankowo-czosnkowym
łatwe
30 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
100 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdy z buraków owijamy folia aluminiowa i pieczemy w piekarniku w 200st aż będą miękkie.
Krok 2
Buraki studzimy, obieramy i płuczemy, osuszamy. Każdy z buraków kroimy na cienkie plasterki i układamy na dużym talerzu w taki sposób by na siebie nachodziły.
Krok 3
Przygotowujemy sos. Świeży majeranek lekko siekamy nożem by wydobyć zapach, dodajemy go do jogurtu. Do jogurtu dodajemy również rozkruszona kostkę czosnkową, sól, pieprz i ocet z białego wina. Sos mieszamy i polewamy nim sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej