Chlebówka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

12

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

0.5 kilograma

100 gramów

1 sztuka

1 szklanka

2 litry

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, obierz i pokrój ziemniaki, ugotuj w osolonej wodzie. Gdy zmiękną dodaj kluski z ciasta chlebowego o średnicy około 3 cm.

Krok 2

Przygotuj zasmażkę - podsmaż drobno pokrojoną słoninę i cebulę.

Krok 3

Gdy kluski także będą juz miękkie wlej zasmażkę, dodaj śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej