
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
2 litry
1 szklanka
1 szczypta
100 gramów
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, obierz i pokrój ziemniaki, ugotuj w osolonej wodzie. Gdy zmiękną dodaj kluski z ciasta chlebowego o średnicy około 3 cm.
Krok 2
Przygotuj zasmażkę - podsmaż drobno pokrojoną słoninę i cebulę.
Krok 3
Gdy kluski także będą juz miękkie wlej zasmażkę, dodaj śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej