Chlebówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chlebówka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 litry

1 szklanka

1 szczypta

100 gramów

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, obierz i pokrój ziemniaki, ugotuj w osolonej wodzie. Gdy zmiękną dodaj kluski z ciasta chlebowego o średnicy około 3 cm.

Krok 2

Przygotuj zasmażkę - podsmaż drobno pokrojoną słoninę i cebulę.

Krok 3

Gdy kluski także będą juz miękkie wlej zasmażkę, dodaj śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej