Chlebówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chlebówka

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 litry

1 szklanka

1 szczypta

100 gramów

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj, obierz i pokrój ziemniaki, ugotuj w osolonej wodzie. Gdy zmiękną dodaj kluski z ciasta chlebowego o średnicy około 3 cm.

Krok 2

Przygotuj zasmażkę - podsmaż drobno pokrojoną słoninę i cebulę.

Krok 3

Gdy kluski także będą juz miękkie wlej zasmażkę, dodaj śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chlebówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej