
Składniki
6 sztuk
1 sztuka
2 litry
1 szklanka
1 szczypta
100 gramów
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj, obierz i pokrój ziemniaki, ugotuj w osolonej wodzie. Gdy zmiękną dodaj kluski z ciasta chlebowego o średnicy około 3 cm.
Krok 2
Przygotuj zasmażkę - podsmaż drobno pokrojoną słoninę i cebulę.
Krok 3
Gdy kluski także będą juz miękkie wlej zasmażkę, dodaj śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej