Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, osącz z wody, pokrój w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz, włóż ziemniaki i smaż, aż będą na wpół miękkie.

Krok 2

Następnie dodaj obraną, opłukaną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Całość smaż przez około 3 minuty często mieszając. Do ziemniaków dodaj drobno posiekane mięso, dopraw do smaku solą, pieprzem, odrobiną tymianku i majeranku, dalej smaż na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Pod koniec smażenia potrawę lekko uklep łopatką, nie mieszaj i smaż, aż spód zrumieni się, całość odwróć łopatką, aby druga strona również zarumieniła się.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej