Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, osącz z wody, pokrój w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz, włóż ziemniaki i smaż, aż będą na wpół miękkie.

Krok 2

Następnie dodaj obraną, opłukaną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Całość smaż przez około 3 minuty często mieszając. Do ziemniaków dodaj drobno posiekane mięso, dopraw do smaku solą, pieprzem, odrobiną tymianku i majeranku, dalej smaż na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Pod koniec smażenia potrawę lekko uklep łopatką, nie mieszaj i smaż, aż spód zrumieni się, całość odwróć łopatką, aby druga strona również zarumieniła się.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej