Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, osącz z wody, pokrój w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz, włóż ziemniaki i smaż, aż będą na wpół miękkie.

Krok 2

Następnie dodaj obraną, opłukaną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Całość smaż przez około 3 minuty często mieszając. Do ziemniaków dodaj drobno posiekane mięso, dopraw do smaku solą, pieprzem, odrobiną tymianku i majeranku, dalej smaż na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Krok 3

Pod koniec smażenia potrawę lekko uklep łopatką, nie mieszaj i smaż, aż spód zrumieni się, całość odwróć łopatką, aby druga strona również zarumieniła się.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włościańska zapiekanka z mięsem z dzika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej