
Składniki
700 gramów
100 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj, obierz, opłucz, osącz z wody, pokrój w drobną kostkę. Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz, włóż ziemniaki i smaż, aż będą na wpół miękkie.
Krok 2
Następnie dodaj obraną, opłukaną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Całość smaż przez około 3 minuty często mieszając. Do ziemniaków dodaj drobno posiekane mięso, dopraw do smaku solą, pieprzem, odrobiną tymianku i majeranku, dalej smaż na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Krok 3
Pod koniec smażenia potrawę lekko uklep łopatką, nie mieszaj i smaż, aż spód zrumieni się, całość odwróć łopatką, aby druga strona również zarumieniła się.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej