Dorsz z imbirem na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz z imbirem na parze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na porcję, następnie natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Następnie, posyp posiekanym w paseczki imbirem, skórką z pomarańczy i cytryny. Umieść w naczyniu do gotowania na parze.

Krok 3

Gotuj na małym ogniu około 5 minut, do czasu gdy ryba będzie gotowa. Po ugotowaniu odlej płyn.

Krok 4

Posyp posiekaną dymką i bazylią polej sosem sojowym.

Krok 5

Rozgrzej olej z orzeszków ziemnych z oliwą, następnie polej nimi rybę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażona fasolka szparagowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej