Dorsz z imbirem na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dorsz z imbirem na parze

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1.5 łyżeczki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój na porcję, następnie natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Następnie, posyp posiekanym w paseczki imbirem, skórką z pomarańczy i cytryny. Umieść w naczyniu do gotowania na parze.

Krok 3

Gotuj na małym ogniu około 5 minut, do czasu gdy ryba będzie gotowa. Po ugotowaniu odlej płyn.

Krok 4

Posyp posiekaną dymką i bazylią polej sosem sojowym.

Krok 5

Rozgrzej olej z orzeszków ziemnych z oliwą, następnie polej nimi rybę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz z imbirem na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej