
Składniki
500 gramów
1.5 łyżeczki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 pęczek
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na porcję, następnie natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 2
Następnie, posyp posiekanym w paseczki imbirem, skórką z pomarańczy i cytryny. Umieść w naczyniu do gotowania na parze.
Krok 3
Gotuj na małym ogniu około 5 minut, do czasu gdy ryba będzie gotowa. Po ugotowaniu odlej płyn.
Krok 4
Posyp posiekaną dymką i bazylią polej sosem sojowym.
Krok 5
Rozgrzej olej z orzeszków ziemnych z oliwą, następnie polej nimi rybę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej































