
Składniki
500 gramów
1.5 łyżeczki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 pęczek
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę pokrój na porcję, następnie natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 2
Następnie, posyp posiekanym w paseczki imbirem, skórką z pomarańczy i cytryny. Umieść w naczyniu do gotowania na parze.
Krok 3
Gotuj na małym ogniu około 5 minut, do czasu gdy ryba będzie gotowa. Po ugotowaniu odlej płyn.
Krok 4
Posyp posiekaną dymką i bazylią polej sosem sojowym.
Krok 5
Rozgrzej olej z orzeszków ziemnych z oliwą, następnie polej nimi rybę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej