Pory z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pory z mięsem mielonym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

null

4 łyżki

30 dekagramów

2 łyżki

1 sztuka

0.5 kilograma

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory umyj i usuń ich wewnętrzne warstwy.

Pory z mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i dokładnie połącz z mielonym mięsem.

Pory z mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Porcje mięsa mielonego owijaj w paski pora i układaj w naczyniu żaroodpornym. Piecz ok. 30 min w 200 stopniach C.

Pory z mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Śmietanę dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr (sos może być zimny lub ciepły - jeśli ma być na ciepły - podgrzej go przez kilka minut na wolnym ogniu). Danie polej sosem dopiero po wyjęciu z piekarnika, a następnie podawaj.

Pory z mięsem mielonym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Smażony ryż z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej