Pory z mięsem mielonym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

2 łyżki

0.5 kilograma

4 łyżki

null

1 sztuka

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory umyj i usuń ich wewnętrzne warstwy.

Pory z mięsem mielonym - Krok 1

Krok 2

Fix Kotlety mielone Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody i dokładnie połącz z mielonym mięsem.

Pory z mięsem mielonym - Krok 2

Krok 3

Porcje mięsa mielonego owijaj w paski pora i układaj w naczyniu żaroodpornym. Piecz ok. 30 min w 200 stopniach C.

Pory z mięsem mielonym - Krok 3

Krok 4

Śmietanę dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr (sos może być zimny lub ciepły - jeśli ma być na ciepły - podgrzej go przez kilka minut na wolnym ogniu). Danie polej sosem dopiero po wyjęciu z piekarnika, a następnie podawaj.

Pory z mięsem mielonym - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pory z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej