Filety zapiekane na styl włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety zapiekane na styl włoski

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szczypty

2 łyżki

8 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

2 szczypty

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rozbijamy, posypujemy Delikatem i kosteczką czosnkową. Obsmażamy na oliwie na patelni grillowej z obu stron po około 3 minuty.

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym układamy podsmażone mięso a na nim pokrojone w plasterki oliwki i posypujemy mięso serem. Na wierzchu układamy pokrojonego w plasterki pomidora. Całość posypujemy pieprzem i oregano.

Krok 3

Mięso wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 15 minut. Podajemy ze świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej