
Składniki
1 sztuka
2 szczypty
2 łyżki
8 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
2 szczypty
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rozbijamy, posypujemy Delikatem i kosteczką czosnkową. Obsmażamy na oliwie na patelni grillowej z obu stron po około 3 minuty.
Krok 2
W naczyniu żaroodpornym układamy podsmażone mięso a na nim pokrojone w plasterki oliwki i posypujemy mięso serem. Na wierzchu układamy pokrojonego w plasterki pomidora. Całość posypujemy pieprzem i oregano.
Krok 3
Mięso wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 15 minut. Podajemy ze świeżą bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































