Filety zapiekane na styl włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety zapiekane na styl włoski

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szczypty

8 sztuk

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rozbijamy, posypujemy Delikatem i kosteczką czosnkową. Obsmażamy na oliwie na patelni grillowej z obu stron po około 3 minuty.

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym układamy podsmażone mięso a na nim pokrojone w plasterki oliwki i posypujemy mięso serem. Na wierzchu układamy pokrojonego w plasterki pomidora. Całość posypujemy pieprzem i oregano.

Krok 3

Mięso wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 15 minut. Podajemy ze świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej