
Składniki
1 sztuka
2 szczypty
2 łyżki
8 sztuk
1 łyżeczka
1 sztuka
2 szczypty
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rozbijamy, posypujemy Delikatem i kosteczką czosnkową. Obsmażamy na oliwie na patelni grillowej z obu stron po około 3 minuty.
Krok 2
W naczyniu żaroodpornym układamy podsmażone mięso a na nim pokrojone w plasterki oliwki i posypujemy mięso serem. Na wierzchu układamy pokrojonego w plasterki pomidora. Całość posypujemy pieprzem i oregano.
Krok 3
Mięso wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 15 minut. Podajemy ze świeżą bazylią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej