Filety zapiekane na styl włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety zapiekane na styl włoski

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szczypty

8 sztuk

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rozbijamy, posypujemy Delikatem i kosteczką czosnkową. Obsmażamy na oliwie na patelni grillowej z obu stron po około 3 minuty.

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym układamy podsmażone mięso a na nim pokrojone w plasterki oliwki i posypujemy mięso serem. Na wierzchu układamy pokrojonego w plasterki pomidora. Całość posypujemy pieprzem i oregano.

Krok 3

Mięso wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 15 minut. Podajemy ze świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej