Filety zapiekane na styl włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety zapiekane na styl włoski

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

91 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szczypty

2 łyżki

8 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

2 szczypty

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rozbijamy, posypujemy Delikatem i kosteczką czosnkową. Obsmażamy na oliwie na patelni grillowej z obu stron po około 3 minuty.

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym układamy podsmażone mięso a na nim pokrojone w plasterki oliwki i posypujemy mięso serem. Na wierzchu układamy pokrojonego w plasterki pomidora. Całość posypujemy pieprzem i oregano.

Krok 3

Mięso wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 15 minut. Podajemy ze świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek warzywny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej