Filety zapiekane na styl włoski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety zapiekane na styl włoski

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

2 szczypty

8 sztuk

3 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rozbijamy, posypujemy Delikatem i kosteczką czosnkową. Obsmażamy na oliwie na patelni grillowej z obu stron po około 3 minuty.

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym układamy podsmażone mięso a na nim pokrojone w plasterki oliwki i posypujemy mięso serem. Na wierzchu układamy pokrojonego w plasterki pomidora. Całość posypujemy pieprzem i oregano.

Krok 3

Mięso wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i zapiekamy 15 minut. Podajemy ze świeżą bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety zapiekane na styl włoski  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej