
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
0.5 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle*.
Krok 2
Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i tymianek. Smaż na małym ogniu przez 10-15 minut.
Krok 3
Jajka roztrzep razem z mlekiem, szczyptą soli i mieloną papryczką chili.
Krok 4
Wlej do reszty składników i smaż cały czas mieszając do momentu, gdy jajka się zetną. Smaczną, pieczarkową potrawę podawaj z ugotowanym ryżem i zieloną fasolką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej