Pieczarkowa jajecznica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowa jajecznica

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

0.5 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle*.

Krok 2

Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i tymianek. Smaż na małym ogniu przez 10-15 minut.

Krok 3

Jajka roztrzep razem z mlekiem, szczyptą soli i mieloną papryczką chili.

Krok 4

Wlej do reszty składników i smaż cały czas mieszając do momentu, gdy jajka się zetną. Smaczną, pieczarkową potrawę podawaj z ugotowanym ryżem i zieloną fasolką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kaszotto z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej