
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
1 szczypta
1 szczypta
6 łyżek
0.5 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle*.
Krok 2
Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i tymianek. Smaż na małym ogniu przez 10-15 minut.
Krok 3
Jajka roztrzep razem z mlekiem, szczyptą soli i mieloną papryczką chili.
Krok 4
Wlej do reszty składników i smaż cały czas mieszając do momentu, gdy jajka się zetną. Smaczną, pieczarkową potrawę podawaj z ugotowanym ryżem i zieloną fasolką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej