Pieczarkowa jajecznica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowa jajecznica

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

0.5 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle*.

Krok 2

Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i tymianek. Smaż na małym ogniu przez 10-15 minut.

Krok 3

Jajka roztrzep razem z mlekiem, szczyptą soli i mieloną papryczką chili.

Krok 4

Wlej do reszty składników i smaż cały czas mieszając do momentu, gdy jajka się zetną. Smaczną, pieczarkową potrawę podawaj z ugotowanym ryżem i zieloną fasolką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej