Pieczarkowa jajecznica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowa jajecznica

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

0.5 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle*.

Krok 2

Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i tymianek. Smaż na małym ogniu przez 10-15 minut.

Krok 3

Jajka roztrzep razem z mlekiem, szczyptą soli i mieloną papryczką chili.

Krok 4

Wlej do reszty składników i smaż cały czas mieszając do momentu, gdy jajka się zetną. Smaczną, pieczarkową potrawę podawaj z ugotowanym ryżem i zieloną fasolką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos koperkowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej