Pieczarkowa jajecznica przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowa jajecznica

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

6 łyżek

0.5 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym maśle*.

Krok 2

Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i tymianek. Smaż na małym ogniu przez 10-15 minut.

Krok 3

Jajka roztrzep razem z mlekiem, szczyptą soli i mieloną papryczką chili.

Krok 4

Wlej do reszty składników i smaż cały czas mieszając do momentu, gdy jajka się zetną. Smaczną, pieczarkową potrawę podawaj z ugotowanym ryżem i zieloną fasolką. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowa jajecznica - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak w serowej panierce
czas przygotowania
70 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej