Krewetki królewskie z markują i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki królewskie z markują i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

25 gramów

200 mililitrów

6 sztuk

1 łyżka

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaka obierz, umyj i pokrój na drobną kosteczkę, a krewetki obierz.

Krok 2

Z marakui wyjmij miąższ, a liście szałwii posiekaj.

Krok 3

W rondelku rozgrzej wywar, dodaj do niego sos rybny oraz masło. Kiedy bulion Knorr będzie wrzał wrzuć ziemniaka i ugotuj go.

Krok 4

Po ugotowaniu wyjmij ziemniaka, a wywar gotuj dalej, aby zredukować jego objętość i stworzyć gęstą glazurę.

Krok 5

Na łyżce oleju usmaż krewetki.

Krok 6

Do ziemniaków dodaj szałwię i ułóż je na talerzykach.

Krok 7

Na ziemniaki połóż miąższ marakui, na to krewetki i wszystko zalej glazurą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej