Krewetki królewskie z markują i ziemniakami
średnie
7 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
null
25 gramów
200 mililitrów
6 sztuk
1 łyżka
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaka obierz, umyj i pokrój na drobną kosteczkę, a krewetki obierz.
Krok 2
Z marakui wyjmij miąższ, a liście szałwii posiekaj.
Krok 3
W rondelku rozgrzej wywar, dodaj do niego sos rybny oraz masło. Kiedy bulion Knorr będzie wrzał wrzuć ziemniaka i ugotuj go.
Krok 4
Po ugotowaniu wyjmij ziemniaka, a wywar gotuj dalej, aby zredukować jego objętość i stworzyć gęstą glazurę.
Krok 5
Na łyżce oleju usmaż krewetki.
Krok 6
Do ziemniaków dodaj szałwię i ułóż je na talerzykach.
Krok 7
Na ziemniaki połóż miąższ marakui, na to krewetki i wszystko zalej glazurą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































