Krewetki królewskie z markują i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki królewskie z markują i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

25 gramów

200 mililitrów

6 sztuk

1 łyżka

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaka obierz, umyj i pokrój na drobną kosteczkę, a krewetki obierz.

Krok 2

Z marakui wyjmij miąższ, a liście szałwii posiekaj.

Krok 3

W rondelku rozgrzej wywar, dodaj do niego sos rybny oraz masło. Kiedy bulion Knorr będzie wrzał wrzuć ziemniaka i ugotuj go.

Krok 4

Po ugotowaniu wyjmij ziemniaka, a wywar gotuj dalej, aby zredukować jego objętość i stworzyć gęstą glazurę.

Krok 5

Na łyżce oleju usmaż krewetki.

Krok 6

Do ziemniaków dodaj szałwię i ułóż je na talerzykach.

Krok 7

Na ziemniaki połóż miąższ marakui, na to krewetki i wszystko zalej glazurą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Dip paprykowy
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej