Krewetki królewskie z markują i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki królewskie z markują i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

25 gramów

200 mililitrów

6 sztuk

1 łyżka

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaka obierz, umyj i pokrój na drobną kosteczkę, a krewetki obierz.

Krok 2

Z marakui wyjmij miąższ, a liście szałwii posiekaj.

Krok 3

W rondelku rozgrzej wywar, dodaj do niego sos rybny oraz masło. Kiedy bulion Knorr będzie wrzał wrzuć ziemniaka i ugotuj go.

Krok 4

Po ugotowaniu wyjmij ziemniaka, a wywar gotuj dalej, aby zredukować jego objętość i stworzyć gęstą glazurę.

Krok 5

Na łyżce oleju usmaż krewetki.

Krok 6

Do ziemniaków dodaj szałwię i ułóż je na talerzykach.

Krok 7

Na ziemniaki połóż miąższ marakui, na to krewetki i wszystko zalej glazurą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej