Krewetki królewskie z markują i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krewetki królewskie z markują i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

25 gramów

200 mililitrów

6 sztuk

1 łyżka

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaka obierz, umyj i pokrój na drobną kosteczkę, a krewetki obierz.

Krok 2

Z marakui wyjmij miąższ, a liście szałwii posiekaj.

Krok 3

W rondelku rozgrzej wywar, dodaj do niego sos rybny oraz masło. Kiedy bulion Knorr będzie wrzał wrzuć ziemniaka i ugotuj go.

Krok 4

Po ugotowaniu wyjmij ziemniaka, a wywar gotuj dalej, aby zredukować jego objętość i stworzyć gęstą glazurę.

Krok 5

Na łyżce oleju usmaż krewetki.

Krok 6

Do ziemniaków dodaj szałwię i ułóż je na talerzykach.

Krok 7

Na ziemniaki połóż miąższ marakui, na to krewetki i wszystko zalej glazurą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krewetki królewskie z markują i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
22 osoby oglądają przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej