Krewetki królewskie z markują i ziemniakami
średnie
7 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
null
25 gramów
200 mililitrów
6 sztuk
1 łyżka
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaka obierz, umyj i pokrój na drobną kosteczkę, a krewetki obierz.
Krok 2
Z marakui wyjmij miąższ, a liście szałwii posiekaj.
Krok 3
W rondelku rozgrzej wywar, dodaj do niego sos rybny oraz masło. Kiedy bulion Knorr będzie wrzał wrzuć ziemniaka i ugotuj go.
Krok 4
Po ugotowaniu wyjmij ziemniaka, a wywar gotuj dalej, aby zredukować jego objętość i stworzyć gęstą glazurę.
Krok 5
Na łyżce oleju usmaż krewetki.
Krok 6
Do ziemniaków dodaj szałwię i ułóż je na talerzykach.
Krok 7
Na ziemniaki połóż miąższ marakui, na to krewetki i wszystko zalej glazurą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej