Naleśniki z "Nutą Nostalgii " przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z "Nutą Nostalgii "

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

340 gramów

30 gramów

2 sztuki

30 gramów

100 mililitrów

20 mililitrów

20 gramów

350 gramów

30 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, 1 szklankę mleka, jaja, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Dolewamy kolejną szklankę mleka. Miksujemy, dolewamy olej i wodę gazowaną. Mieszamy wszystkie składniki ręcznie.

Krok 2

Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Studzimy.

Krok 3

Na wystudzone naleśniki smarujemy po 1-2 płaskich łyżek dżemu brzoskwiniowego. Naleśniki składamy w trójkąt. Posypujemy cukrem pudrem oraz dekorujemy połówkami brzoskwiń. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej