Naleśniki z "Nutą Nostalgii " przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z "Nutą Nostalgii "

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

340 gramów

30 gramów

2 sztuki

30 gramów

100 mililitrów

20 mililitrów

20 gramów

350 gramów

30 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, 1 szklankę mleka, jaja, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Dolewamy kolejną szklankę mleka. Miksujemy, dolewamy olej i wodę gazowaną. Mieszamy wszystkie składniki ręcznie.

Krok 2

Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Studzimy.

Krok 3

Na wystudzone naleśniki smarujemy po 1-2 płaskich łyżek dżemu brzoskwiniowego. Naleśniki składamy w trójkąt. Posypujemy cukrem pudrem oraz dekorujemy połówkami brzoskwiń. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej