Naleśniki z "Nutą Nostalgii "

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

3

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

340 gramów

30 gramów

2 sztuki

30 gramów

100 mililitrów

20 mililitrów

20 gramów

350 gramów

30 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, 1 szklankę mleka, jaja, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Dolewamy kolejną szklankę mleka. Miksujemy, dolewamy olej i wodę gazowaną. Mieszamy wszystkie składniki ręcznie.

Krok 2

Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Studzimy.

Krok 3

Na wystudzone naleśniki smarujemy po 1-2 płaskich łyżek dżemu brzoskwiniowego. Naleśniki składamy w trójkąt. Posypujemy cukrem pudrem oraz dekorujemy połówkami brzoskwiń. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej