
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
800 gramów
2 łyżki
3 łyżki
2 sztuki
1 opakowanie
7 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poporcjowane, umyte żeberka oprósz Przyprawą do żeberek Knorr.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni przyrumień mięso.
Krok 3
Dodaj 200 ml wody, pomidory z puszki, cebulę pokrojoną w piórka i rozgnieciony czosnek
Krok 4
Dodaj owoce jałowca, rozmaryn i sos sojowy. Duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej