
Składniki
800 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 opakowanie
7 sztuk
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Poporcjowane, umyte żeberka oprósz Przyprawą do żeberek Knorr.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni przyrumień mięso.
Krok 3
Dodaj 200 ml wody, pomidory z puszki, cebulę pokrojoną w piórka i rozgnieciony czosnek
Krok 4
Dodaj owoce jałowca, rozmaryn i sos sojowy. Duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej