Duszone żeberka w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone żeberka w pomidorach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

800 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poporcjowane, umyte żeberka oprósz Przyprawą do żeberek Knorr.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni przyrumień mięso.

Krok 3

Dodaj 200 ml wody, pomidory z puszki, cebulę pokrojoną w piórka i rozgnieciony czosnek

Krok 4

Dodaj owoce jałowca, rozmaryn i sos sojowy. Duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej