Duszone żeberka w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone żeberka w pomidorach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

800 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poporcjowane, umyte żeberka oprósz Przyprawą do żeberek Knorr.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni przyrumień mięso.

Krok 3

Dodaj 200 ml wody, pomidory z puszki, cebulę pokrojoną w piórka i rozgnieciony czosnek

Krok 4

Dodaj owoce jałowca, rozmaryn i sos sojowy. Duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej