Duszone żeberka w pomidorach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone żeberka w pomidorach

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

800 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 opakowanie

7 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Poporcjowane, umyte żeberka oprósz Przyprawą do żeberek Knorr.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni przyrumień mięso.

Krok 3

Dodaj 200 ml wody, pomidory z puszki, cebulę pokrojoną w piórka i rozgnieciony czosnek

Krok 4

Dodaj owoce jałowca, rozmaryn i sos sojowy. Duś na małym ogniu pod przykryciem do miękkości mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone żeberka w pomidorach  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej