
Składniki
3 łyżki
10 sztuk
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr połącz z musztardą, oliwą i sokiem z grapefruita.
Krok 2
Endywię ułóż w salaterce, na niej cząstki grejpfruta, krążki cebuli, oliwki i wędlinę zwinięta w ruloniki.
Krok 4
Sałatkę polej sosem i wymieszaj.
Krok 1
Cebule pokrój w plastry. Z grejpfruta wytnij miąższ. sok zachowaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej