Sałatka ze szparagów i pomarańczy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagów i pomarańczy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

6 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem cukru, soli i połówki cytryny. Schłodź w zimnej wodzie.

Krok 2

Sos sałatkowy sałatka Knorr połącz z sokiem pomarańczowym i oliwą.

Krok 3

Szparagi przekrój na trzy części, sałatę porwij na kawałki. Pomarańczę obierz i podziel na cząstki.

Krok 4

Pomidory pokrój na cząstki. Połącz składniki, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

Krok 5

Posyp gotową sałatkę grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej