Sałatka ze szparagów i pomarańczy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szparagów i pomarańczy

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

6 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem cukru, soli i połówki cytryny. Schłodź w zimnej wodzie.

Krok 2

Sos sałatkowy sałatka Knorr połącz z sokiem pomarańczowym i oliwą.

Krok 3

Szparagi przekrój na trzy części, sałatę porwij na kawałki. Pomarańczę obierz i podziel na cząstki.

Krok 4

Pomidory pokrój na cząstki. Połącz składniki, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

Krok 5

Posyp gotową sałatkę grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szparagów i pomarańczy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Banoffee pie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej