
Składniki
1 pęczek
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
6 sztuk
3 łyżki
3 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi obierz i ugotuj w wodzie z dodatkiem cukru, soli i połówki cytryny. Schłodź w zimnej wodzie.
Krok 2
Sos sałatkowy sałatka Knorr połącz z sokiem pomarańczowym i oliwą.
Krok 3
Szparagi przekrój na trzy części, sałatę porwij na kawałki. Pomarańczę obierz i podziel na cząstki.
Krok 4
Pomidory pokrój na cząstki. Połącz składniki, polej sosem i delikatnie wymieszaj.
Krok 5
Posyp gotową sałatkę grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej