
Składniki
1 opakowanie
150 gramów
100 gramów
12 szczypt
3 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię upiecz dzień wcześniej. Następnego dnia obierz ze skóry i zblenduj na gładki mus.
Krok 2
Pergamin ciasta francuskiego podziel na 8-12 prostokątów (w zależności od wielkości ciasta) i w każdym prostokącie natnij dookoła ramkę.
Krok 3
Środek ramki wysmaruj musem z dynii, posyp przyprawą knorr grubo mieloną z papryką wędzoną i połóż plaster gorgonzoli. Piecz w 180 stopniach z termoobiegiem przez 15-20 minut.
Krok 4
W czasie pieczenia ciastek pokrój cebulę na cienkie półksiężyce, na patelni rozpuść miód, wrzuć cebulę, dodaj odrobinę soli i pieprzu i chwilę podsmaż. Dodaj ocet i smaż podlewając wodą aż cebula zmięknie. Połóż na upieczonych ciastkach karmelizowaną cebulę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































