
Składniki
1 opakowanie
150 gramów
100 gramów
12 szczypt
3 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię upiecz dzień wcześniej. Następnego dnia obierz ze skóry i zblenduj na gładki mus.
Krok 2
Pergamin ciasta francuskiego podziel na 8-12 prostokątów (w zależności od wielkości ciasta) i w każdym prostokącie natnij dookoła ramkę.
Krok 3
Środek ramki wysmaruj musem z dynii, posyp przyprawą knorr grubo mieloną z papryką wędzoną i połóż plaster gorgonzoli. Piecz w 180 stopniach z termoobiegiem przez 15-20 minut.
Krok 4
W czasie pieczenia ciastek pokrój cebulę na cienkie półksiężyce, na patelni rozpuść miód, wrzuć cebulę, dodaj odrobinę soli i pieprzu i chwilę podsmaż. Dodaj ocet i smaż podlewając wodą aż cebula zmięknie. Połóż na upieczonych ciastkach karmelizowaną cebulę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa z papryką wędzoną Knorr grubo mielona
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej