Dyniowe ciastka francuskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dyniowe ciastka francuskie

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

150 gramów

100 gramów

12 szczypt

3 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię upiecz dzień wcześniej. Następnego dnia obierz ze skóry i zblenduj na gładki mus.

Krok 2

Pergamin ciasta francuskiego podziel na 8-12 prostokątów (w zależności od wielkości ciasta) i w każdym prostokącie natnij dookoła ramkę.

Krok 3

Środek ramki wysmaruj musem z dynii, posyp przyprawą knorr grubo mieloną z papryką wędzoną i połóż plaster gorgonzoli. Piecz w 180 stopniach z termoobiegiem przez 15-20 minut.

Krok 4

W czasie pieczenia ciastek pokrój cebulę na cienkie półksiężyce, na patelni rozpuść miód, wrzuć cebulę, dodaj odrobinę soli i pieprzu i chwilę podsmaż. Dodaj ocet i smaż podlewając wodą aż cebula zmięknie. Połóż na upieczonych ciastkach karmelizowaną cebulę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej