Dyniowe ciastka francuskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dyniowe ciastka francuskie

Autor: blondkuchara -

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

150 gramów

100 gramów

12 szczypt

3 sztuki

2 łyżeczki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię upiecz dzień wcześniej. Następnego dnia obierz ze skóry i zblenduj na gładki mus.

Krok 2

Pergamin ciasta francuskiego podziel na 8-12 prostokątów (w zależności od wielkości ciasta) i w każdym prostokącie natnij dookoła ramkę.

Krok 3

Środek ramki wysmaruj musem z dynii, posyp przyprawą knorr grubo mieloną z papryką wędzoną i połóż plaster gorgonzoli. Piecz w 180 stopniach z termoobiegiem przez 15-20 minut.

Krok 4

W czasie pieczenia ciastek pokrój cebulę na cienkie półksiężyce, na patelni rozpuść miód, wrzuć cebulę, dodaj odrobinę soli i pieprzu i chwilę podsmaż. Dodaj ocet i smaż podlewając wodą aż cebula zmięknie. Połóż na upieczonych ciastkach karmelizowaną cebulę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dyniowe ciastka francuskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej