Babeczki na halloween przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki na halloween

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

4 sztuki

200 gramów

1 łyżeczka

100 gramów

5 łyżek

60 mililitrów

do dekoracji:

250 gramów

4 łyżki

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przekładamy pokrojone w kostkę masło. Wsypujemy cukier oraz kakao. Następnie wlewamy mleko. Całość podgrzewamy, aż powstanie kakaowa masa. Zostawiamy do wystudzenia.

Babeczki na halloween - Krok 1

Krok 2

Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka dodajemy do masy i dokładnie mieszamy.

Babeczki na halloween - Krok 2

Krok 3

Następnie przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i ponownie mieszamy.

Babeczki na halloween - Krok 3

Krok 4

Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.

Babeczki na halloween - Krok 4

Krok 5

Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki wlewamy ciasto zostawiając 1 cm od górnej krawędzi. Pieczemy babeczki w piekarniku nagrzanym do 175 C ok 35 min do suchego patyczka.

Babeczki na halloween - Krok 5

Krok 6

Cukier puder mieszamy z woda, aż powstanie gęsty lukier. Polewamy nim babeczki i dekorujemy cukrowymi dekoracjami na halloween.

Babeczki na halloween - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki na halloween - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki na halloween - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Babeczki na halloweenBabeczki na halloween

Możesz nazywać je babeczkami albo muffinami, ale pewne rzeczy pozostają niezmienne: to bardzo poręczny deser, który króluje wśród imprezowych przekąsek na słodko. Wyglądają niezwykle zachęcająco, a udekorować je można na wiele pysznych sposobów. Sprawdź, jak zrobić babeczki na halloween z hojnym dodatkiem kakao.

Dla kogo?

Nie masz czasu na długie ucieranie ciasta, a do pieczenia biszkoptu nie wystarcza ci cierpliwości? Przepis na babeczki okaże się więc wybawieniem. Do wymieszania wszystkich składników potrzebne są tylko drewniana łyżka i najprostszy mikser.

Na jaką okazję?

Jak sama nazwa wskazuje, efektowne babeczki doskonale sprawdzą się podczas imprezy z okazji halloween. Wystarczy jednak, że zmienisz rodzaj dekoracji i podawać je możesz również podczas wszystkich domowych uroczystości.

Czy wiesz, że?

Babeczki będą smakować jeszcze lepiej, gdy do ciasta dodasz pokrojoną w bardzo drobne kawałki gorzką czekoladę.

Dla urozmaicenia:

Do udekorowania deseru możesz użyć pokruszonych orzechów albo kandyzowanych owoców.