
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
250 mililitrów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
120 gramów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na patelni z olejem.
Krok 2
Dodaj mieloną wołowinę i całość duś ok. 20 minut, aż mięso się rozpadnie i będzie miękkie.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.
Krok 4
Dodaj starty ser, przyprawy i wymieszaj.
Krok 5
Gdy sos lekko ostygnie, dodaj dwa rozkłócone jajka i ponownie wymieszaj.
Krok 6
Uduszone mięso przelej na dno naczynia żaroodpornego. Następnie zalej je dokładnie sosem z jajkami. Całość piecz w temperaturze 180 °C przez 25-30 minut. Podawaj udekorowane gałązkami tymianku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej