Zapiekana wołowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana wołowina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
101 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

250 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

120 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na patelni z olejem.

Krok 2

Dodaj mieloną wołowinę i całość duś ok. 20 minut, aż mięso się rozpadnie i będzie miękkie.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.

Krok 4

Dodaj starty ser, przyprawy i wymieszaj.

Krok 5

Gdy sos lekko ostygnie, dodaj dwa rozkłócone jajka i ponownie wymieszaj.

Krok 6

Uduszone mięso przelej na dno naczynia żaroodpornego. Następnie zalej je dokładnie sosem z jajkami. Całość piecz w temperaturze 180 °C przez 25-30 minut. Podawaj udekorowane gałązkami tymianku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej