Zapiekana wołowina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana wołowina

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

97 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

250 mililitrów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

120 gramów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na patelni z olejem.

Krok 2

Dodaj mieloną wołowinę i całość duś ok. 20 minut, aż mięso się rozpadnie i będzie miękkie.

Krok 3

Sos Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.

Krok 4

Dodaj starty ser, przyprawy i wymieszaj.

Krok 5

Gdy sos lekko ostygnie, dodaj dwa rozkłócone jajka i ponownie wymieszaj.

Krok 6

Uduszone mięso przelej na dno naczynia żaroodpornego. Następnie zalej je dokładnie sosem z jajkami. Całość piecz w temperaturze 180 °C przez 25-30 minut. Podawaj udekorowane gałązkami tymianku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana wołowina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej