Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
250 mililitrów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
120 gramów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na patelni z olejem.
Krok 2
Dodaj mieloną wołowinę i całość duś ok. 20 minut, aż mięso się rozpadnie i będzie miękkie.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.
Krok 4
Dodaj starty ser, przyprawy i wymieszaj.
Krok 5
Gdy sos lekko ostygnie, dodaj dwa rozkłócone jajka i ponownie wymieszaj.
Krok 6
Uduszone mięso przelej na dno naczynia żaroodpornego. Następnie zalej je dokładnie sosem z jajkami. Całość piecz w temperaturze 180 °C przez 25-30 minut. Podawaj udekorowane gałązkami tymianku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej