
Składniki
400 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
250 mililitrów
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
120 gramów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na patelni z olejem.
Krok 2
Dodaj mieloną wołowinę i całość duś ok. 20 minut, aż mięso się rozpadnie i będzie miękkie.
Krok 3
Sos Knorr wymieszaj z mlekiem i zagotuj.
Krok 4
Dodaj starty ser, przyprawy i wymieszaj.
Krok 5
Gdy sos lekko ostygnie, dodaj dwa rozkłócone jajka i ponownie wymieszaj.
Krok 6
Uduszone mięso przelej na dno naczynia żaroodpornego. Następnie zalej je dokładnie sosem z jajkami. Całość piecz w temperaturze 180 °C przez 25-30 minut. Podawaj udekorowane gałązkami tymianku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej