
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżeczki
1 łyżka
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą i osuszoną rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2
Mąki pszenną, ziemniaczaną, piwo i jajko zmiksuj, dodaj sezam.

Krok 3
Kawałki ryby maczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4
Osącz na papierze kuchennym z nadmiaru tłuszczu.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dorsz w cieście
Umytą i osuszoną rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem.






























