
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżeczki
1 łyżka
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą i osuszoną rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2
Mąki pszenną, ziemniaczaną, piwo i jajko zmiksuj, dodaj sezam.

Krok 3
Kawałki ryby maczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4
Osącz na papierze kuchennym z nadmiaru tłuszczu.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dorsz w cieście
Umytą i osuszoną rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem.