Ryba w cieście z mąki ziemniaczanej - dorsz | Przepisy.pl pixel

Dorsz w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą i osuszoną rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem.

Dorsz w cieście - Krok 1

Krok 2

Mąki pszenną, ziemniaczaną, piwo i jajko zmiksuj, dodaj sezam.

Dorsz w cieście - Krok 2

Krok 3

Kawałki ryby maczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.

Dorsz w cieście - Krok 3

Krok 4

Osącz na papierze kuchennym z nadmiaru tłuszczu.

Dorsz w cieście - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dorsz w cieścieDorsz w cieście

Umytą i osuszoną rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem.