Dorsz w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl

Dorsz w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą i osuszoną rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem.

Dorsz w cieście - Krok 1

Krok 2

Mąki pszenną, ziemniaczaną, piwo i jajko zmiksuj, dodaj sezam.

Dorsz w cieście - Krok 2

Krok 3

Kawałki ryby maczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.

Dorsz w cieście - Krok 3

Krok 4

Osącz na papierze kuchennym z nadmiaru tłuszczu.

Dorsz w cieście - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej