Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżeczki
1 łyżka
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą i osuszoną rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Mąki pszenną, ziemniaczaną, piwo i jajko zmiksuj, dodaj sezam.
Krok 3
Kawałki ryby maczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.
Krok 4
Osącz na papierze kuchennym z nadmiaru tłuszczu.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej