Ryba w cieście z mąki ziemniaczanej - dorsz | Przepisy.pl pixel

Dorsz w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
48 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą i osuszoną rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem.

Dorsz w cieście - Krok 1

Krok 2

Mąki pszenną, ziemniaczaną, piwo i jajko zmiksuj, dodaj sezam.

Dorsz w cieście - Krok 2

Krok 3

Kawałki ryby maczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.

Dorsz w cieście - Krok 3

Krok 4

Osącz na papierze kuchennym z nadmiaru tłuszczu.

Dorsz w cieście - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pyzy ziemniaczane
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dorsz w cieścieDorsz w cieście

Umytą i osuszoną rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem.