Dorsz w cieście

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżeczki

1 łyżka

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą i osuszoną rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem.

Dorsz w cieście - Krok 1

Krok 2

Mąki pszenną, ziemniaczaną, piwo i jajko zmiksuj, dodaj sezam.

Dorsz w cieście - Krok 2

Krok 3

Kawałki ryby maczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.

Dorsz w cieście - Krok 3

Krok 4

Osącz na papierze kuchennym z nadmiaru tłuszczu.

Dorsz w cieście - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dorsz w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kociołek węgierski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej