
Składniki
1 sztuka
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
3 łyżeczki
1 łyżka
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą i osuszoną rybę pokrój na kawałki, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2
Mąki pszenną, ziemniaczaną, piwo i jajko zmiksuj, dodaj sezam.

Krok 3
Kawałki ryby maczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju.

Krok 4
Osącz na papierze kuchennym z nadmiaru tłuszczu.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej