
Składniki
1 sztuka
100 gramów
null
null
2 łyżki
null szczypt
400 gramów
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, pokrój w kostkę razem z boczkiem.
Krok 2
Posyp przyprawami i polej olejem, przemieszaj i odstaw na 60 minut.
Krok 3
Cebulę i seler obierz, umyj i pokrój na plasterki o grubości ok 0,5 cm. W ten sam sposób przygotuj ogórki.
Krok 4
Na patyczki do szaszłyków ponatykaj przygotowane składniki i polej pozostałym sosem od marynowania. Piecz w piekarniku na ruszcie przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej