PRZEPISY.PL

Szaszłyki wieprzowe

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • seler100 g
  • pieprz
  • sól
  • oliwa2 łyżki
  • papryka
  • mięso wieprzowe400 g
  • boczek wędzony200 g
  • ogórki konserwowe100 g
    • Krok 1

      Mięso umyj, pokrój w kostkę razem z boczkiem.
    • Krok 2

      Posyp przyprawami i polej olejem, przemieszaj i odstaw na 60 minut.
    • Krok 3

      Cebulę i seler obierz, umyj i pokrój na plasterki o grubości ok 0,5 cm. W ten sam sposób przygotuj ogórki.
    • Krok 4

      Na patyczki do szaszłyków ponatykaj przygotowane składniki i polej pozostałym sosem od marynowania. Piecz w piekarniku na ruszcie przez 20 minut.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    257
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    6
    Łatwe
    53
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    63
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe