
Składniki
1 sztuka
100 gramów
null
null
2 łyżki
null szczypt
400 gramów
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, pokrój w kostkę razem z boczkiem.
Krok 2
Posyp przyprawami i polej olejem, przemieszaj i odstaw na 60 minut.
Krok 3
Cebulę i seler obierz, umyj i pokrój na plasterki o grubości ok 0,5 cm. W ten sam sposób przygotuj ogórki.
Krok 4
Na patyczki do szaszłyków ponatykaj przygotowane składniki i polej pozostałym sosem od marynowania. Piecz w piekarniku na ruszcie przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej