Szaszłyki wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki wieprzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

null

null

2 łyżki

null szczypt

400 gramów

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w kostkę razem z boczkiem.

Krok 2

Posyp przyprawami i polej olejem, przemieszaj i odstaw na 60 minut.

Krok 3

Cebulę i seler obierz, umyj i pokrój na plasterki o grubości ok 0,5 cm. W ten sam sposób przygotuj ogórki.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków ponatykaj przygotowane składniki i polej pozostałym sosem od marynowania. Piecz w piekarniku na ruszcie przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej