Szaszłyki wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki wieprzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

null

null

2 łyżki

null szczypt

400 gramów

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w kostkę razem z boczkiem.

Krok 2

Posyp przyprawami i polej olejem, przemieszaj i odstaw na 60 minut.

Krok 3

Cebulę i seler obierz, umyj i pokrój na plasterki o grubości ok 0,5 cm. W ten sam sposób przygotuj ogórki.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków ponatykaj przygotowane składniki i polej pozostałym sosem od marynowania. Piecz w piekarniku na ruszcie przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej