Szaszłyki wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki wieprzowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

null

null

2 łyżki

null szczypt

400 gramów

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w kostkę razem z boczkiem.

Krok 2

Posyp przyprawami i polej olejem, przemieszaj i odstaw na 60 minut.

Krok 3

Cebulę i seler obierz, umyj i pokrój na plasterki o grubości ok 0,5 cm. W ten sam sposób przygotuj ogórki.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków ponatykaj przygotowane składniki i polej pozostałym sosem od marynowania. Piecz w piekarniku na ruszcie przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej