
Składniki
1 sztuka
100 gramów
null
null
2 łyżki
null szczypt
400 gramów
200 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, pokrój w kostkę razem z boczkiem.
Krok 2
Posyp przyprawami i polej olejem, przemieszaj i odstaw na 60 minut.
Krok 3
Cebulę i seler obierz, umyj i pokrój na plasterki o grubości ok 0,5 cm. W ten sam sposób przygotuj ogórki.
Krok 4
Na patyczki do szaszłyków ponatykaj przygotowane składniki i polej pozostałym sosem od marynowania. Piecz w piekarniku na ruszcie przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej