Szaszłyki wieprzowe

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

null

null

2 łyżki

null szczypt

400 gramów

200 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, pokrój w kostkę razem z boczkiem.

Krok 2

Posyp przyprawami i polej olejem, przemieszaj i odstaw na 60 minut.

Krok 3

Cebulę i seler obierz, umyj i pokrój na plasterki o grubości ok 0,5 cm. W ten sam sposób przygotuj ogórki.

Krok 4

Na patyczki do szaszłyków ponatykaj przygotowane składniki i polej pozostałym sosem od marynowania. Piecz w piekarniku na ruszcie przez 20 minut.

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej