Ryż pikantna słodkość

Autor: IVI IVI

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

1 sztuka

410 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

3 łyżki

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstawiamy garnek z osolona wodą na gaz. Następnie, gdy woda wrze wrzucamy 3 torebki ryżu i gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.

Krok 2

Porcje mięsa koimy na kostkę (ok. 2cm) posypujemy mieszanką soli i pieprzu, odstawiamy na 15 min. w chłodne miejsce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, rumieniąc z obu stron.

Krok 3

Oddzielamy owoce od zalew (zalewy wlewamy do miski). Ananasa lub brzoskwinie kroimy w kostkę (ok. 2 cm). Do miski z zalewami owocowymi dodajemy 3 łyżki mąki i kostkę Rosół z kury Knorr, dobrze mieszamy, aby nie pozostawić grudek. Wlewamy na patelnię. Dodajemy kukurydzę, owoce, paprykę słodką oraz curry i pieprz cayenne (ilość do smaku). Dusimy ok. 10 minut, aż utworzy się gęsty sos.

Krok 4

Nakładamy na talerz i... Smacznego!

Tagi:
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej