Ryż pikantna słodkość przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż pikantna słodkość

Autor: IVI

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 opakowania

3 łyżki

1 opakowanie

410 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wstawiamy garnek z osolona wodą na gaz. Następnie, gdy woda wrze wrzucamy 3 torebki ryżu i gotujemy zgodnie z czasem podanym na opakowaniu.

Krok 2

Porcje mięsa koimy na kostkę (ok. 2cm) posypujemy mieszanką soli i pieprzu, odstawiamy na 15 min. w chłodne miejsce. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, rumieniąc z obu stron.

Krok 3

Oddzielamy owoce od zalew (zalewy wlewamy do miski). Ananasa lub brzoskwinie kroimy w kostkę (ok. 2 cm). Do miski z zalewami owocowymi dodajemy 3 łyżki mąki i kostkę Rosół z kury Knorr, dobrze mieszamy, aby nie pozostawić grudek. Wlewamy na patelnię. Dodajemy kukurydzę, owoce, paprykę słodką oraz curry i pieprz cayenne (ilość do smaku). Dusimy ok. 10 minut, aż utworzy się gęsty sos.

Krok 4

Nakładamy na talerz i... Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż pikantna słodkość - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej