
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
8 łyżek
null
1 sztuka
null
1 szklanka
1 łyżka
0.7 szklanki
1 sztuka
6 łyżek
300 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij. Czosnek obierz i posiekaj z solą.
Krok 2
Do mięsa dodaj bułkę, jajo, czosnek. Posól, popieprz i całość dobrze wymieszaj. Z mięsa formuj kuleczki.
Krok 3
Rozgrzej olej, kulki obtaczaj w bułce tartej i smaż na złoty kolor.
Krok 4
Obierz cukinię, pokrój w kostkę. Grzyby umyj i pokrój w plasterki. Podsmaż grzyby i cukinię, dodaj kulki i całość zalej rosołem Knorr.
Krok 5
Duś pod przykryciem przez 25 minut. Całość zaciągnij mąka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej