Kulki cielęce z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki cielęce z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

8 łyżek

null

1 sztuka

null

1 szklanka

1 łyżka

0.7 szklanki

1 sztuka

6 łyżek

300 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij. Czosnek obierz i posiekaj z solą.

Krok 2

Do mięsa dodaj bułkę, jajo, czosnek. Posól, popieprz i całość dobrze wymieszaj. Z mięsa formuj kuleczki.

Krok 3

Rozgrzej olej, kulki obtaczaj w bułce tartej i smaż na złoty kolor.

Krok 4

Obierz cukinię, pokrój w kostkę. Grzyby umyj i pokrój w plasterki. Podsmaż grzyby i cukinię, dodaj kulki i całość zalej rosołem Knorr.

Krok 5

Duś pod przykryciem przez 25 minut. Całość zaciągnij mąka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej