
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
8 łyżek
null
1 sztuka
null
1 szklanka
1 łyżka
0.7 szklanki
1 sztuka
6 łyżek
300 gramów
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij. Czosnek obierz i posiekaj z solą.
Krok 2
Do mięsa dodaj bułkę, jajo, czosnek. Posól, popieprz i całość dobrze wymieszaj. Z mięsa formuj kuleczki.
Krok 3
Rozgrzej olej, kulki obtaczaj w bułce tartej i smaż na złoty kolor.
Krok 4
Obierz cukinię, pokrój w kostkę. Grzyby umyj i pokrój w plasterki. Podsmaż grzyby i cukinię, dodaj kulki i całość zalej rosołem Knorr.
Krok 5
Duś pod przykryciem przez 25 minut. Całość zaciągnij mąka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































