Kulki cielęce z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki cielęce z grzybami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

8 łyżek

null

1 sztuka

null

1 szklanka

1 łyżka

0.7 szklanki

1 sztuka

6 łyżek

300 gramów

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij. Czosnek obierz i posiekaj z solą.

Krok 2

Do mięsa dodaj bułkę, jajo, czosnek. Posól, popieprz i całość dobrze wymieszaj. Z mięsa formuj kuleczki.

Krok 3

Rozgrzej olej, kulki obtaczaj w bułce tartej i smaż na złoty kolor.

Krok 4

Obierz cukinię, pokrój w kostkę. Grzyby umyj i pokrój w plasterki. Podsmaż grzyby i cukinię, dodaj kulki i całość zalej rosołem Knorr.

Krok 5

Duś pod przykryciem przez 25 minut. Całość zaciągnij mąka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki cielęce z grzybami         - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Potrawka z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej