Schabowy z pomidorem i serem żółtym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowy z pomidorem i serem żółtym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na 4 plastry. Następnie zbij mięso na kotlety i oprósz Przyprawą do wieprzowiny. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Mięso usmaż krótko na patelni, po czym przełóż na talerz.

Krok 3

Pomidora umyj i pokrój w cienkie plastry. Ser żółty również pokrój w plastry.

Krok 4

Na kotlet schabowy nałóż pomidora, a następnie ser żółty (jeśli ser sam się nie rozpuści, to możesz go chwilę zapiec w piekarniku).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kaczka po chińsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej