Schabowy z pomidorem i serem żółtym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowy z pomidorem i serem żółtym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na 4 plastry. Następnie zbij mięso na kotlety i oprósz Przyprawą do wieprzowiny. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Mięso usmaż krótko na patelni, po czym przełóż na talerz.

Krok 3

Pomidora umyj i pokrój w cienkie plastry. Ser żółty również pokrój w plastry.

Krok 4

Na kotlet schabowy nałóż pomidora, a następnie ser żółty (jeśli ser sam się nie rozpuści, to możesz go chwilę zapiec w piekarniku).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej