Schabowy z pomidorem i serem żółtym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowy z pomidorem i serem żółtym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na 4 plastry. Następnie zbij mięso na kotlety i oprósz Przyprawą do wieprzowiny. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Mięso usmaż krótko na patelni, po czym przełóż na talerz.

Krok 3

Pomidora umyj i pokrój w cienkie plastry. Ser żółty również pokrój w plastry.

Krok 4

Na kotlet schabowy nałóż pomidora, a następnie ser żółty (jeśli ser sam się nie rozpuści, to możesz go chwilę zapiec w piekarniku).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej