
Składniki
300 gramów
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na 4 plastry. Następnie zbij mięso na kotlety i oprósz Przyprawą do wieprzowiny. Odstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 2
Mięso usmaż krótko na patelni, po czym przełóż na talerz.
Krok 3
Pomidora umyj i pokrój w cienkie plastry. Ser żółty również pokrój w plastry.
Krok 4
Na kotlet schabowy nałóż pomidora, a następnie ser żółty (jeśli ser sam się nie rozpuści, to możesz go chwilę zapiec w piekarniku).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej