
Składniki
300 gramów
1 łyżka
1 sztuka
50 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab pokrój na 4 plastry. Następnie zbij mięso na kotlety i oprósz Przyprawą do wieprzowiny. Odstaw na kilka minut do lodówki.
Krok 2
Mięso usmaż krótko na patelni, po czym przełóż na talerz.
Krok 3
Pomidora umyj i pokrój w cienkie plastry. Ser żółty również pokrój w plastry.
Krok 4
Na kotlet schabowy nałóż pomidora, a następnie ser żółty (jeśli ser sam się nie rozpuści, to możesz go chwilę zapiec w piekarniku).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej