Schabowy z pomidorem i serem żółtym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowy z pomidorem i serem żółtym

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 sztuka

50 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab pokrój na 4 plastry. Następnie zbij mięso na kotlety i oprósz Przyprawą do wieprzowiny. Odstaw na kilka minut do lodówki.

Krok 2

Mięso usmaż krótko na patelni, po czym przełóż na talerz.

Krok 3

Pomidora umyj i pokrój w cienkie plastry. Ser żółty również pokrój w plastry.

Krok 4

Na kotlet schabowy nałóż pomidora, a następnie ser żółty (jeśli ser sam się nie rozpuści, to możesz go chwilę zapiec w piekarniku).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowy z pomidorem i serem żółtym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej