
Składniki
1.5 litra
3 sztuki
0.75 szklanki
1 pęczek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj miętę, a następnie wymieszaj z wiórkami kokosowymi.
Krok 2
Uformuj kule lodowe o średnicy 3-4 cm.
Krok 3
Otocz je w roztrzepanych jajkach, a potem w wiórkach kokosowo-miętowych. Zamroź.
Krok 4
Kiedy będą mocno zmrożone, raz jeszcze opanieruj.
Krok 5
Wrzuć na rozgrzany olej i smaż 30 sekund. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej