Lody smażone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody smażone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

3 sztuki

0.75 szklanki

1 pęczek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj miętę, a następnie wymieszaj z wiórkami kokosowymi.

Krok 2

Uformuj kule lodowe o średnicy 3-4 cm.

Krok 3

Otocz je w roztrzepanych jajkach, a potem w wiórkach kokosowo-miętowych. Zamroź.

Krok 4

Kiedy będą mocno zmrożone, raz jeszcze opanieruj.

Krok 5

Wrzuć na rozgrzany olej i smaż 30 sekund. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej