
Składniki
1.5 litra
3 sztuki
0.75 szklanki
1 pęczek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj miętę, a następnie wymieszaj z wiórkami kokosowymi.
Krok 2
Uformuj kule lodowe o średnicy 3-4 cm.
Krok 3
Otocz je w roztrzepanych jajkach, a potem w wiórkach kokosowo-miętowych. Zamroź.
Krok 4
Kiedy będą mocno zmrożone, raz jeszcze opanieruj.
Krok 5
Wrzuć na rozgrzany olej i smaż 30 sekund. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej