
Składniki
1.5 litra
3 sztuki
0.75 szklanki
1 pęczek
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj miętę, a następnie wymieszaj z wiórkami kokosowymi.
Krok 2
Uformuj kule lodowe o średnicy 3-4 cm.
Krok 3
Otocz je w roztrzepanych jajkach, a potem w wiórkach kokosowo-miętowych. Zamroź.
Krok 4
Kiedy będą mocno zmrożone, raz jeszcze opanieruj.
Krok 5
Wrzuć na rozgrzany olej i smaż 30 sekund. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej