Lody smażone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody smażone

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

3 sztuki

0.75 szklanki

1 pęczek

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj miętę, a następnie wymieszaj z wiórkami kokosowymi.

Krok 2

Uformuj kule lodowe o średnicy 3-4 cm.

Krok 3

Otocz je w roztrzepanych jajkach, a potem w wiórkach kokosowo-miętowych. Zamroź.

Krok 4

Kiedy będą mocno zmrożone, raz jeszcze opanieruj.

Krok 5

Wrzuć na rozgrzany olej i smaż 30 sekund. Podawaj natychmiast po przyrządzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody smażone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej