Zupa selerowo-pietruszkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa selerowo-pietruszkowa

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 litry

3 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe Knorr. Zagotowujemy.

Krok 2

Obieramy seler, pietruszki i cebule. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 25 minut.

Krok 3

Miksujemy zupę na krem razem z jogurtem naturalnym.

Krok 4

Podajemy z pestkami dyni i posiekaną natką.

Anna Włodarczyk

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej