Zupa selerowo-pietruszkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa selerowo-pietruszkowa

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 litry

3 sztuki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe Knorr. Zagotowujemy.

Krok 2

Obieramy seler, pietruszki i cebule. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 25 minut.

Krok 3

Miksujemy zupę na krem razem z jogurtem naturalnym.

Krok 4

Podajemy z pestkami dyni i posiekaną natką.

Anna Włodarczyk

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa toskańska
czas przygotowania
48 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej