Zupa selerowo-pietruszkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa selerowo-pietruszkowa

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

2 litry

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe Knorr. Zagotowujemy.

Krok 2

Obieramy seler, pietruszki i cebule. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 25 minut.

Krok 3

Miksujemy zupę na krem razem z jogurtem naturalnym.

Krok 4

Podajemy z pestkami dyni i posiekaną natką.

Anna Włodarczyk

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej