Zupa selerowo-pietruszkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa selerowo-pietruszkowa

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

2 litry

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe Knorr. Zagotowujemy.

Krok 2

Obieramy seler, pietruszki i cebule. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 25 minut.

Krok 3

Miksujemy zupę na krem razem z jogurtem naturalnym.

Krok 4

Podajemy z pestkami dyni i posiekaną natką.

Anna Włodarczyk

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa selerowo-pietruszkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa chlebowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej