Składniki
2 sztuki
2 litry
3 sztuki
2 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dwóch litrach gorącej wody rozpuszczamy kostki rosołowe Knorr. Zagotowujemy.
Krok 2
Obieramy seler, pietruszki i cebule. Kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do gotującego się bulionu. Gotujemy ok. 25 minut.
Krok 3
Miksujemy zupę na krem razem z jogurtem naturalnym.
Krok 4
Podajemy z pestkami dyni i posiekaną natką.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.
Czytaj więcejJesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.
Czytaj więcej