Kluski lane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski lane

Autor: Klaudia Wilk

ratingratingratingratingrating

8

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

116 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

2 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe surowe jajka rozbić widelcem lub zmiksować z mąką, wodą i szczyptą soli, aby nie było grudek. Ciasto powinno być lejące, ale jednocześnie gęste. Można je wlewać cienką stróżką do gorącego mleka, rosołu lub chińskiej zupy.

1

Opinie o przepisie

  • Zielono mi:)

    Zielono mi:) , 20.11.2022

    Kluski lane z mlekiem przyprawione solą lub posłodzone cukrem to smak młodości. Bezcenne.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski lane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski lane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kluski zacierkowe
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kluski laneKluski lane

Kluski lane i zupa pomidorowa to zestaw, jaki znają chyba wszyscy. Ten nadzwyczaj prosty dodatek wykorzystywany jest nie tylko do zup, ale także do pysznych mięsnych sosów. Ogromnym atutem, jaki wyróżnia przepis na kluski lane, jest prostota i krótki czas przygotowania! Jak zrobić kluski lane? Wystarczy 6 łyżek mąki, 3 jajka i sól. Nie musicie korzystać z dodatkowego garnka. Gotowe ciasto na lane kluchy wlejcie bezpośrednio do zupy czy sosu. Tym samym zaoszczędzicie sporo czasu na myciu dodatkowych naczyń.

Dla kogo? Kluski lane to przepis dla tych z was, którzy lubią proste dodatki do zup i sosów, niewymagające długotrwałego przygotowywania.

Na jaką okazję? Kluski lane to przepisy, które sprawdzą się przede wszystkim w porze lunchu oraz kolacji. Są idealnym dodatkiem do zup. Pamiętajcie o nich także, gdy przygotowujecie na obiad aksamitny mięsny sos.

Czy wiesz, że? Kluski lane na mleku są doskonałym zamiennikiem klasycznych zup mlecznych. Wzbogacone cukrem lub miodem od wielu już lat stanowią nieodłączny element menu śniadaniowego.

Dla urozmaicenia: Kluski lane mogą być także dodatkiem do zup podawanym osobno. Wówczas ugotujcie je w osolonej wodzie, a po odcedzeniu zaserwujcie w odrębnym naczyniu.