
Składniki
60 dekagramów
8 dekagramów
3 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
15 dekagramów
4 dekagramy
1 dekagram
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i zmiel z bryndzą.
Krok 2
Cebulę obierz, opłukaj, posiekaj i podsmaż.
Krok 3
Wymieszaj z ziemniakami, jajami, przesianą mąką, dopraw do smaku.
Krok 4
Metalową łyżką kładź kluski na wrzącą osoloną wodę, ugotuj, a następnie wyjmij łyżką cedzakową.
Krok 5
Polej zarumienioną bułką tartą wymieszaną z roztopionym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej