Kluski po zakopiańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski po zakopiańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

8 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

15 dekagramów

4 dekagramy

1 dekagram

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i zmiel z bryndzą.

Krok 2

Cebulę obierz, opłukaj, posiekaj i podsmaż.

Krok 3

Wymieszaj z ziemniakami, jajami, przesianą mąką, dopraw do smaku.

Krok 4

Metalową łyżką kładź kluski na wrzącą osoloną wodę, ugotuj, a następnie wyjmij łyżką cedzakową.

Krok 5

Polej zarumienioną bułką tartą wymieszaną z roztopionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej