
Składniki
60 dekagramów
8 dekagramów
3 łyżki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
15 dekagramów
4 dekagramy
1 dekagram
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i zmiel z bryndzą.
Krok 2
Cebulę obierz, opłukaj, posiekaj i podsmaż.
Krok 3
Wymieszaj z ziemniakami, jajami, przesianą mąką, dopraw do smaku.
Krok 4
Metalową łyżką kładź kluski na wrzącą osoloną wodę, ugotuj, a następnie wyjmij łyżką cedzakową.
Krok 5
Polej zarumienioną bułką tartą wymieszaną z roztopionym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej