Kluski po zakopiańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski po zakopiańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

8 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

15 dekagramów

4 dekagramy

1 dekagram

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i zmiel z bryndzą.

Krok 2

Cebulę obierz, opłukaj, posiekaj i podsmaż.

Krok 3

Wymieszaj z ziemniakami, jajami, przesianą mąką, dopraw do smaku.

Krok 4

Metalową łyżką kładź kluski na wrzącą osoloną wodę, ugotuj, a następnie wyjmij łyżką cedzakową.

Krok 5

Polej zarumienioną bułką tartą wymieszaną z roztopionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej