Kluski po zakopiańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kluski po zakopiańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

8 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

15 dekagramów

4 dekagramy

1 dekagram

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, ostudź i zmiel z bryndzą.

Krok 2

Cebulę obierz, opłukaj, posiekaj i podsmaż.

Krok 3

Wymieszaj z ziemniakami, jajami, przesianą mąką, dopraw do smaku.

Krok 4

Metalową łyżką kładź kluski na wrzącą osoloną wodę, ugotuj, a następnie wyjmij łyżką cedzakową.

Krok 5

Polej zarumienioną bułką tartą wymieszaną z roztopionym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kluski po zakopiańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej