Łazanki po chłopsku

Autor: Kamil Świdziński

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i pokrój białą kapustę na kawałki podobne do łazanek. Dodaj kapustę do garnka, zalej zimną wodą, tak by pokryła całą kapustę. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj, aż kapusta będzie miękka.

Krok 2

Ugotuj łazanki al dente. Można lekko posolić wodę.

Krok 3

W głębokim rondelku rozgrzej olej, następnie dodaj posiekaną paprykę i cebulę. Jak tylko warzywa będą miękkie dodaj pokrojoną kiełbasę i boczek.

Krok 4

Kapustę (bez wody) i makaron (odcedzony) wrzuć do rondelka. Całość mieszaj i dopraw pieprzem i solą. Na samym końcu dodaj przecier pomidorowy i wszystko wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej