Łazanki po chłopsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łazanki po chłopsku

Autor: Kamil Świdziński

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

400 gramów

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i pokrój białą kapustę na kawałki podobne do łazanek. Dodaj kapustę do garnka, zalej zimną wodą, tak by pokryła całą kapustę. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj, aż kapusta będzie miękka.

Krok 2

Ugotuj łazanki al dente. Można lekko posolić wodę.

Krok 3

W głębokim rondelku rozgrzej olej, następnie dodaj posiekaną paprykę i cebulę. Jak tylko warzywa będą miękkie dodaj pokrojoną kiełbasę i boczek.

Krok 4

Kapustę (bez wody) i makaron (odcedzony) wrzuć do rondelka. Całość mieszaj i dopraw pieprzem i solą. Na samym końcu dodaj przecier pomidorowy i wszystko wymieszać.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łazanki po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej