
Składniki
2 kilogramy
2
1 opakowanie
200 gramów
200 gramów
1 pęczek
2 łyżeczki
3 łyżki
0.5
1
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaczkę umyj i przetnij wzdłuż piersi, wytnij najgrubsze kości pozostawiając skrzydełka i udka, uważaj żeby nie naciąć skóry. Wnętrze kaczki natrzyj przyprawą Knorr.
Krok 2
Wątróbkę i cebulę przepuść przez maszynkę. W misce wymieszaj mielone mięso, wątróbkę, posiekaną natkę, gałkę muszkatołową, rozpuszczone masło, bułkę tartą i Fix Knorr - masę wyrób dokładnie.
Krok 3
Kaczkę nadziej farszem i zszyj nicią. Oprósz przyprawą Knorr i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piecz ok 2 godzin.
Krok 4
Po godzinie odlej tłuszcz i wlej bulion Knorr. Piecz godzinę, co kilka minut polewając tłuszczem. Po upieczeniu usuń nici.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcej