PRZEPISY.PL

Kaczka nadziewana wątróbką

Autor: garlic
  • 90
  • 6
  • Średnie
  • 0
27
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • natka pietruszki1 pęczek
  • gałka muszkatołowa2 łyżeczki
  • olej3 łyżki
  • bulion drobiowy0.5 units:unit
    • Krok 1

      Kaczkę umyj i przetnij wzdłuż piersi, wytnij najgrubsze kości pozostawiając skrzydełka i udka, uważaj żeby nie naciąć skóry. Wnętrze kaczki natrzyj przyprawą Knorr.
    • Krok 2

      Wątróbkę i cebulę przepuść przez maszynkę. W misce wymieszaj mielone mięso, wątróbkę, posiekaną natkę, gałkę muszkatołową, rozpuszczone masło, bułkę tartą i Fix Knorr - masę wyrób dokładnie.
    • Krok 3

      Kaczkę nadziej farszem i zszyj nicią. Oprósz przyprawą Knorr i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piecz ok 2 godzin.
    • Krok 4

      Po godzinie odlej tłuszcz i wlej bulion Knorr. Piecz godzinę, co kilka minut polewając tłuszczem. Po upieczeniu usuń nici.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa do kurczaka KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    122
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    53
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    35
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    6
    Łatwe
    94
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    6
    Łatwe