Kaczka nadziewana wątróbką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka nadziewana wątróbką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

3

27 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

352 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

2

1 opakowanie

200 gramów

200 gramów

1 pęczek

2 łyżeczki

3 łyżki

0.5

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaczkę umyj i przetnij wzdłuż piersi, wytnij najgrubsze kości pozostawiając skrzydełka i udka, uważaj żeby nie naciąć skóry. Wnętrze kaczki natrzyj przyprawą Knorr.

Krok 2

Wątróbkę i cebulę przepuść przez maszynkę. W misce wymieszaj mielone mięso, wątróbkę, posiekaną natkę, gałkę muszkatołową, rozpuszczone masło, bułkę tartą i Fix Knorr - masę wyrób dokładnie.

Krok 3

Kaczkę nadziej farszem i zszyj nicią. Oprósz przyprawą Knorr i skrop oliwą. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piecz ok 2 godzin.

Krok 4

Po godzinie odlej tłuszcz i wlej bulion Knorr. Piecz godzinę, co kilka minut polewając tłuszczem. Po upieczeniu usuń nici.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka nadziewana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka nadziewana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka nadziewana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka nadziewana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka nadziewana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka nadziewana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka nadziewana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka nadziewana wątróbką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej