Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

200 gramów

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 szczypt

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety przetnij wzdłuż na pół, aby utworzyć duży płat mięsa. Przykryj folią i lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Zdejmij folię. Miód, musztardę, oliwę, Przyprawę do kurczaka łagodnego Knorr, słodką paprykę i koncentrat pomidorowy wymieszaj dokładnie i natrzyj otrzymaną marynatą kurczaka. Pozostaw na pól godziny aby mięso nabrało smaku przypraw.

Krok 2

Liście szpinaku na kilka sekund zanurz w gorącej wodzie aby zmiękły. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry, następnie podsmaż je na maśle.

Krok 3

Filety rozłóż na blacie, wzdłuż ułóż liście szpinaku (tak, żeby jeden liść lekko nachodził na drugi).Na szpinak wyłóż podsmażone pieczarki. Zwiń wystające kawałki liści do środka, w ten sposób farsz pozostanie w środku roladki podczas obsmażania. Następnie ścisło zawiń mięso w roladkę. Całość obwiąż nicią kuchenną.

Krok 4

Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Włóż obwiązane filety i smaż na rumiano z każdej strony. Włącz piekarnik i nagrzej go do 200 stopni. Roladki przełóż do woreczka do pieczenia, wlej 2-3 łyżki ciepłej wody i zawiąż. Wstaw do piekarnika na 20 minut.

Krok 5

Ugotuj ryż. Do gotującego się ryżu wsyp łyżeczkę cukru.

Krok 6

Odsącz ryż i nałóż porcję na środek talerza. Na wierzch połóż plaster roladki z filetu kurczaka.

sylkach

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej