Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

5 szczypt

1 łyżeczka

2 sztuki

5 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety przetnij wzdłuż na pół, aby utworzyć duży płat mięsa. Przykryj folią i lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Zdejmij folię. Miód, musztardę, oliwę, Przyprawę do kurczaka łagodnego Knorr, słodką paprykę i koncentrat pomidorowy wymieszaj dokładnie i natrzyj otrzymaną marynatą kurczaka. Pozostaw na pól godziny aby mięso nabrało smaku przypraw.

Krok 2

Liście szpinaku na kilka sekund zanurz w gorącej wodzie aby zmiękły. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry, następnie podsmaż je na maśle.

Krok 3

Filety rozłóż na blacie, wzdłuż ułóż liście szpinaku (tak, żeby jeden liść lekko nachodził na drugi).Na szpinak wyłóż podsmażone pieczarki. Zwiń wystające kawałki liści do środka, w ten sposób farsz pozostanie w środku roladki podczas obsmażania. Następnie ścisło zawiń mięso w roladkę. Całość obwiąż nicią kuchenną.

Krok 4

Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Włóż obwiązane filety i smaż na rumiano z każdej strony. Włącz piekarnik i nagrzej go do 200 stopni. Roladki przełóż do woreczka do pieczenia, wlej 2-3 łyżki ciepłej wody i zawiąż. Wstaw do piekarnika na 20 minut.

Krok 5

Ugotuj ryż. Do gotującego się ryżu wsyp łyżeczkę cukru.

Krok 6

Odsącz ryż i nałóż porcję na środek talerza. Na wierzch połóż plaster roladki z filetu kurczaka.

sylkach

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej