Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 sztuk

200 gramów

4 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

5 szczypt

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety przetnij wzdłuż na pół, aby utworzyć duży płat mięsa. Przykryj folią i lekko rozbij tłuczkiem do mięsa. Zdejmij folię. Miód, musztardę, oliwę, Przyprawę do kurczaka łagodnego Knorr, słodką paprykę i koncentrat pomidorowy wymieszaj dokładnie i natrzyj otrzymaną marynatą kurczaka. Pozostaw na pól godziny aby mięso nabrało smaku przypraw.

Krok 2

Liście szpinaku na kilka sekund zanurz w gorącej wodzie aby zmiękły. Pieczarki oczyść i pokrój w plastry, następnie podsmaż je na maśle.

Krok 3

Filety rozłóż na blacie, wzdłuż ułóż liście szpinaku (tak, żeby jeden liść lekko nachodził na drugi).Na szpinak wyłóż podsmażone pieczarki. Zwiń wystające kawałki liści do środka, w ten sposób farsz pozostanie w środku roladki podczas obsmażania. Następnie ścisło zawiń mięso w roladkę. Całość obwiąż nicią kuchenną.

Krok 4

Na patelni rozgrzej łyżkę masła. Włóż obwiązane filety i smaż na rumiano z każdej strony. Włącz piekarnik i nagrzej go do 200 stopni. Roladki przełóż do woreczka do pieczenia, wlej 2-3 łyżki ciepłej wody i zawiąż. Wstaw do piekarnika na 20 minut.

Krok 5

Ugotuj ryż. Do gotującego się ryżu wsyp łyżeczkę cukru.

Krok 6

Odsącz ryż i nałóż porcję na środek talerza. Na wierzch połóż plaster roladki z filetu kurczaka.

sylkach

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe roladki ze szpinakiem i pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej