
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
null
1 pęczek
60 gramów
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Paprykę zmiel. Koperek drobno posiekaj.
Krok 3
Następnie jabłka połącz ze zmieloną papryką, majonezem, śmietaną i koperkiem. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej