
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
null
1 pęczek
60 gramów
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne i i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 2
Paprykę zmiel. Koperek drobno posiekaj.
Krok 3
Następnie jabłka połącz ze zmieloną papryką, majonezem, śmietaną i koperkiem. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej