
Składniki
1 sztuka
350 gramów
150 mililitrów
1 litr
150 gramów
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę zagotowujemy, rozpuszczamy w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr, wrzucamy szparagi i gotujemy przez około 5 minut. Ugotowane szparagi odsączamy, odstawiamy, a bulion utrzymujemy stale ciepły. W dużym garnku podsmażamy drobno posiekaną cebulę i czosnek. Wrzucamy ryż, dokładnie mieszamy i wlewamy wino. Kiedy połowa płynu odparuje z garnka stopniowo dodajemy bulion, gotujemy na średnim ogniu cały czas mieszając. W trakcie dodawania do ryżu bulionu wrzucamy do garnka obgotowane szparagi oraz uprzednio podsmażone, pokrojone w kostkę doprawione solą i pieprzem piersi z kurczaka (kurczak nie jest konieczny, ja go dodałam na prośbę zjadaczy risotta). Pod koniec gotowania dodajemy masło, doprawiamy solą i pieprzem.. Gotowe!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





















