Wieprzowina w owocach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina w owocach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

8 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

6 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle*.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i wrzuć do mięsa, aby się zeszkliła. Dodaj ryż oraz curry i smaż przez chwilę.

Krok 3

Sok z moreli dolej do bulionu i uzupełnił wodą tak, aby otrzymać 0.5 litra płynu. Wszystko wlej do ryżu i zagotuj. Podgrzewaj przez 30 minut.

Krok 4

Morele pokrój na mniejsze kawałki, banany w półplastry a pora w krążki.

Krok 5

10 minut przed końcem gotowania dodaj owoce, pora oraz orzechy i rodzynki. Dopraw solą, pieprzem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej