Wieprzowina w owocach

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

8 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

6 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle*.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i wrzuć do mięsa, aby się zeszkliła. Dodaj ryż oraz curry i smaż przez chwilę.

Krok 3

Sok z moreli dolej do bulionu i uzupełnił wodą tak, aby otrzymać 0.5 litra płynu. Wszystko wlej do ryżu i zagotuj. Podgrzewaj przez 30 minut.

Krok 4

Morele pokrój na mniejsze kawałki, banany w półplastry a pora w krążki.

Krok 5

10 minut przed końcem gotowania dodaj owoce, pora oraz orzechy i rodzynki. Dopraw solą, pieprzem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej