
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
8 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
1 szklanka
1 szklanka
2 sztuki
6 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w grubą kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle*.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i wrzuć do mięsa, aby się zeszkliła. Dodaj ryż oraz curry i smaż przez chwilę.
Krok 3
Sok z moreli dolej do bulionu i uzupełnił wodą tak, aby otrzymać 0.5 litra płynu. Wszystko wlej do ryżu i zagotuj. Podgrzewaj przez 30 minut.
Krok 4
Morele pokrój na mniejsze kawałki, banany w półplastry a pora w krążki.
Krok 5
10 minut przed końcem gotowania dodaj owoce, pora oraz orzechy i rodzynki. Dopraw solą, pieprzem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























