Wieprzowina w owocach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina w owocach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

8 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

6 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle*.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i wrzuć do mięsa, aby się zeszkliła. Dodaj ryż oraz curry i smaż przez chwilę.

Krok 3

Sok z moreli dolej do bulionu i uzupełnił wodą tak, aby otrzymać 0.5 litra płynu. Wszystko wlej do ryżu i zagotuj. Podgrzewaj przez 30 minut.

Krok 4

Morele pokrój na mniejsze kawałki, banany w półplastry a pora w krążki.

Krok 5

10 minut przed końcem gotowania dodaj owoce, pora oraz orzechy i rodzynki. Dopraw solą, pieprzem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej