
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
8 dekagramów
2 łyżki
1 łyżka
1 opakowanie
1 szklanka
1 szklanka
2 sztuki
6 dekagramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w grubą kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle*.
Krok 2
Cebulę pokrój w kostkę i wrzuć do mięsa, aby się zeszkliła. Dodaj ryż oraz curry i smaż przez chwilę.
Krok 3
Sok z moreli dolej do bulionu i uzupełnił wodą tak, aby otrzymać 0.5 litra płynu. Wszystko wlej do ryżu i zagotuj. Podgrzewaj przez 30 minut.
Krok 4
Morele pokrój na mniejsze kawałki, banany w półplastry a pora w krążki.
Krok 5
10 minut przed końcem gotowania dodaj owoce, pora oraz orzechy i rodzynki. Dopraw solą, pieprzem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej