Wieprzowina w owocach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina w owocach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

8 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

6 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle*.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i wrzuć do mięsa, aby się zeszkliła. Dodaj ryż oraz curry i smaż przez chwilę.

Krok 3

Sok z moreli dolej do bulionu i uzupełnił wodą tak, aby otrzymać 0.5 litra płynu. Wszystko wlej do ryżu i zagotuj. Podgrzewaj przez 30 minut.

Krok 4

Morele pokrój na mniejsze kawałki, banany w półplastry a pora w krążki.

Krok 5

10 minut przed końcem gotowania dodaj owoce, pora oraz orzechy i rodzynki. Dopraw solą, pieprzem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej