Wieprzowina w owocach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina w owocach

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

8 dekagramów

2 łyżki

1 łyżka

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

2 sztuki

6 dekagramów

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grubą kostkę i podsmaż na rozgrzanym maśle*.

Krok 2

Cebulę pokrój w kostkę i wrzuć do mięsa, aby się zeszkliła. Dodaj ryż oraz curry i smaż przez chwilę.

Krok 3

Sok z moreli dolej do bulionu i uzupełnił wodą tak, aby otrzymać 0.5 litra płynu. Wszystko wlej do ryżu i zagotuj. Podgrzewaj przez 30 minut.

Krok 4

Morele pokrój na mniejsze kawałki, banany w półplastry a pora w krążki.

Krok 5

10 minut przed końcem gotowania dodaj owoce, pora oraz orzechy i rodzynki. Dopraw solą, pieprzem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina w owocach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej