
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
0.25 szklanki
2 kilogramy
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soję zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia gotuj około 3 godziny, pod koniec posól.
Krok 2
Pieczarki i cebule pokrój i podsmaż na oleju.
Krok 3
Grzyby namocz, osącz i wraz z pozostałymi składnikami zmiel w maszynce.
Krok 4
Do masy wbij jajka i dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Masę przełóż do natłuszczonej formy i piecz przez godzinę w temperaturze 150 stopni.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej