
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
0.25 szklanki
2 kilogramy
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soję zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia gotuj około 3 godziny, pod koniec posól.
Krok 2
Pieczarki i cebule pokrój i podsmaż na oleju.
Krok 3
Grzyby namocz, osącz i wraz z pozostałymi składnikami zmiel w maszynce.
Krok 4
Do masy wbij jajka i dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Masę przełóż do natłuszczonej formy i piecz przez godzinę w temperaturze 150 stopni.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej