
Składniki
1 kilogram
1 łyżka
0.25 szklanki
2 kilogramy
1 szczypta
1 łyżeczka
3 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soję zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia gotuj około 3 godziny, pod koniec posól.
Krok 2
Pieczarki i cebule pokrój i podsmaż na oleju.
Krok 3
Grzyby namocz, osącz i wraz z pozostałymi składnikami zmiel w maszynce.
Krok 4
Do masy wbij jajka i dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Masę przełóż do natłuszczonej formy i piecz przez godzinę w temperaturze 150 stopni.

Dobra rada:
Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej