Sojowy pasztet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sojowy pasztet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

0.25 szklanki

2 kilogramy

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soję zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia gotuj około 3 godziny, pod koniec posól.

Krok 2

Pieczarki i cebule pokrój i podsmaż na oleju.

Krok 3

Grzyby namocz, osącz i wraz z pozostałymi składnikami zmiel w maszynce.

Krok 4

Do masy wbij jajka i dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Masę przełóż do natłuszczonej formy i piecz przez godzinę w temperaturze 150 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Papryka faszerowana mięsem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej