Sojowy pasztet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sojowy pasztet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

0.25 szklanki

2 kilogramy

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soję zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia gotuj około 3 godziny, pod koniec posól.

Krok 2

Pieczarki i cebule pokrój i podsmaż na oleju.

Krok 3

Grzyby namocz, osącz i wraz z pozostałymi składnikami zmiel w maszynce.

Krok 4

Do masy wbij jajka i dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Masę przełóż do natłuszczonej formy i piecz przez godzinę w temperaturze 150 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ratatouille
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej