Sojowy pasztet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sojowy pasztet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

0.25 szklanki

2 kilogramy

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soję zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia gotuj około 3 godziny, pod koniec posól.

Krok 2

Pieczarki i cebule pokrój i podsmaż na oleju.

Krok 3

Grzyby namocz, osącz i wraz z pozostałymi składnikami zmiel w maszynce.

Krok 4

Do masy wbij jajka i dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Masę przełóż do natłuszczonej formy i piecz przez godzinę w temperaturze 150 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej