Sojowy pasztet przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sojowy pasztet

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 łyżka

0.25 szklanki

2 kilogramy

1 szczypta

1 łyżeczka

3 sztuki

0.5 szklanki

1 łyżka

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Soję zalej wodą i odstaw na noc. Następnego dnia gotuj około 3 godziny, pod koniec posól.

Krok 2

Pieczarki i cebule pokrój i podsmaż na oleju.

Krok 3

Grzyby namocz, osącz i wraz z pozostałymi składnikami zmiel w maszynce.

Krok 4

Do masy wbij jajka i dodaj Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Masę przełóż do natłuszczonej formy i piecz przez godzinę w temperaturze 150 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Produkty sojowe są bardzo popularne wśród wegan i wegetarian. Tofu, tempeh czy mleko sojowe to wartościowe źródła białka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sojowy pasztet - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej