Chrupiąca fasolka szparagowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiąca fasolka szparagowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

500 gramów

2 łyżki

60 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę umyj, oczyść i ułóż na podwójnej folii aluminiowej razem z kawałeczkami masła.

Krok 2

Oprósz przyprawami i grilluj przez 20 minut, aż fasolka się zrumieni.

Krok 3

Oprósz pokruszonym białym serem i przełóż na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiąca fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiąca fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiąca fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiąca fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiąca fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiąca fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiąca fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiąca fasolka szparagowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Proste leczo
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej