
Składniki
null
2 łyżki
null
500 gramów
2 łyżki
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj, oczyść i ułóż na podwójnej folii aluminiowej razem z kawałeczkami masła.
Krok 2
Oprósz przyprawami i grilluj przez 20 minut, aż fasolka się zrumieni.
Krok 3
Oprósz pokruszonym białym serem i przełóż na talerz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej