
Składniki
null
2 łyżki
null
500 gramów
2 łyżki
60 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę umyj, oczyść i ułóż na podwójnej folii aluminiowej razem z kawałeczkami masła.
Krok 2
Oprósz przyprawami i grilluj przez 20 minut, aż fasolka się zrumieni.
Krok 3
Oprósz pokruszonym białym serem i przełóż na talerz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej