
Składniki
1 szklanka
200 gramów
2 sztuki
3 szklanki
1 ziarno
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki ciasta zagniatamy . Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę .
Krok 2
Ciasto rozwałkowujemy ma około 3 mm placek . Ciastka wykrawamy foremką i układamy na natłuszczonej blasze . Na środek każdego ciasteczka nakładamy niewielką ilość dżemu . Pieczemy 20 minut w temperaturze 170 stopni C .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej