Ciasteczka z dżemem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z dżemem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

2 sztuki

3 szklanki

1 ziarno

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zagniatamy . Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę .

Krok 2

Ciasto rozwałkowujemy ma około 3 mm placek . Ciastka wykrawamy foremką i układamy na natłuszczonej blasze . Na środek każdego ciasteczka nakładamy niewielką ilość dżemu . Pieczemy 20 minut w temperaturze 170 stopni C .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej