Ciasteczka z dżemem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z dżemem

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

200 gramów

2 sztuki

3 szklanki

1 ziarno

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta zagniatamy . Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę .

Krok 2

Ciasto rozwałkowujemy ma około 3 mm placek . Ciastka wykrawamy foremką i układamy na natłuszczonej blasze . Na środek każdego ciasteczka nakładamy niewielką ilość dżemu . Pieczemy 20 minut w temperaturze 170 stopni C .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z dżemem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej