Kurczęta „chorasco” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta „chorasco”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

6 sztuk

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, przygotuj i przekrój na pół.

Krok 2

Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i natrzyj kurczaka.

Krok 4

Cebule pokrój w talarki i obłóż kurczaka.

Krok 5

Zalej winem i pozostaw w chłodnym miejscu na 10 godzin.

Krok 6

Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin.

Krok 7

Następnie podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej