
Składniki
5 sztuk
null
6 sztuk
2 sztuki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, przygotuj i przekrój na pół.
Krok 2
Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i natrzyj kurczaka.
Krok 4
Cebule pokrój w talarki i obłóż kurczaka.
Krok 5
Zalej winem i pozostaw w chłodnym miejscu na 10 godzin.
Krok 6
Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin.
Krok 7
Następnie podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























