Kurczęta „chorasco”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

6 sztuk

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, przygotuj i przekrój na pół.

Krok 2

Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i natrzyj kurczaka.

Krok 4

Cebule pokrój w talarki i obłóż kurczaka.

Krok 5

Zalej winem i pozostaw w chłodnym miejscu na 10 godzin.

Krok 6

Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin.

Krok 7

Następnie podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej