Składniki
5 sztuk
null
6 sztuk
2 sztuki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, przygotuj i przekrój na pół.
Krok 2
Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i natrzyj kurczaka.
Krok 4
Cebule pokrój w talarki i obłóż kurczaka.
Krok 5
Zalej winem i pozostaw w chłodnym miejscu na 10 godzin.
Krok 6
Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin.
Krok 7
Następnie podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej