Kurczęta „chorasco” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczęta „chorasco”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

6 sztuk

2 sztuki

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka umyj, przygotuj i przekrój na pół.

Krok 2

Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej.

Krok 3

Czosnek zmiażdż i natrzyj kurczaka.

Krok 4

Cebule pokrój w talarki i obłóż kurczaka.

Krok 5

Zalej winem i pozostaw w chłodnym miejscu na 10 godzin.

Krok 6

Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin.

Krok 7

Następnie podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczęta „chorasco” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińska zupa z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej