
Składniki
5 sztuk
null
6 sztuk
2 sztuki
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj, przygotuj i przekrój na pół.
Krok 2
Nóżkę każdej połówki włóż w nacięcie jamy brzusznej.
Krok 3
Czosnek zmiażdż i natrzyj kurczaka.
Krok 4
Cebule pokrój w talarki i obłóż kurczaka.
Krok 5
Zalej winem i pozostaw w chłodnym miejscu na 10 godzin.
Krok 6
Po upływie tego czasu usuń cebulę i pozostaw kurczaka na kolejne 10 godzin.
Krok 7
Następnie podziel mięso na ćwiartki, nadziej je na rożen i upiecz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej