Sandacz z rakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz z rakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

2 sztuki

150 gramów

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

800 gramów

20 sztuk

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W osolonej wodzie zagotuj koper. Gdy zacznie wrzeć, wrzuć raki. Zostaw w wywarze do przestygnięcia.

Krok 2

Raki przekrój, usuń czarne żyłki. Z ogona i szczypiec wyjmij mięso. Odłóż 8 pancerzy.

Krok 3

Pozostałe skorupki przesusz i zmiażdż. Gotuj je na maśle*.

Krok 4

Bulion zagotuj, dodaj 1 łyżkę masła z raków.

Krok 5

Żółtka utrzyj z 2 łyżkami masła z raków, dodaj mięso ze szczypiec, łyżkę posiekanego koperku, bułkę tarta, dopraw solą i pieprzem. Powstałą masą napełnij odłożone pancerze.

Krok 6

Filety posyp solą, ułóż w żaroodpornym półmisku wysmarowanym masłem.

Krok 7

Na filetach połóż rakowe szyjki a wokół pancerze, zalej bulionem, posyp koperkiem, nakryj folią i piecz około 25 minut w temperaturze 180 stopni. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz z rakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz z rakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej