Gęsie wątróbki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsie wątróbki z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

9 plastrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbki namocz w mleku i pozostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia każdą podziel na trzy części.

Krok 3

Każdy kawałek owiń boczkiem, zepnij wykałaczką i wstaw do piekarnika. Podlej wodą i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa ramen
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej