Gęsie wątróbki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsie wątróbki z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

9 plastrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbki namocz w mleku i pozostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia każdą podziel na trzy części.

Krok 3

Każdy kawałek owiń boczkiem, zepnij wykałaczką i wstaw do piekarnika. Podlej wodą i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej