Gęsie wątróbki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsie wątróbki z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

9 plastrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbki namocz w mleku i pozostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia każdą podziel na trzy części.

Krok 3

Każdy kawałek owiń boczkiem, zepnij wykałaczką i wstaw do piekarnika. Podlej wodą i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej