Gęsie wątróbki z boczkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsie wątróbki z boczkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

9 plastrów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbki namocz w mleku i pozostaw na noc.

Krok 2

Następnego dnia każdą podziel na trzy części.

Krok 3

Każdy kawałek owiń boczkiem, zepnij wykałaczką i wstaw do piekarnika. Podlej wodą i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsie wątróbki z boczkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej