
Składniki
1 sztuka
null
100 gramów
null
3 łyżki
1 pęczek
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety rybne umyj, odciśnij i osusz. Oprósz solą, nasmaruj musztardą i olejem. Odłóż w chłodne miejsce n kilka minut.
Krok 2
Rzodkiewki obierz, umyj i potnij w plastry, tak samo cebulę i pora.
Krok 3
Na dno żaroodpornej formy do zapiekania wysmarowanej tłuszczem przełóż talarki cebuli, następnie ułóż ryby i obłóż je rzodkiewkami.
Krok 4
Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej