Smaczne filety rybne w rzodkiewce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczne filety rybne w rzodkiewce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

100 gramów

null

3 łyżki

1 pęczek

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety rybne umyj, odciśnij i osusz. Oprósz solą, nasmaruj musztardą i olejem. Odłóż w chłodne miejsce n kilka minut.

Krok 2

Rzodkiewki obierz, umyj i potnij w plastry, tak samo cebulę i pora.

Krok 3

Na dno żaroodpornej formy do zapiekania wysmarowanej tłuszczem przełóż talarki cebuli, następnie ułóż ryby i obłóż je rzodkiewkami.

Krok 4

Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczne filety rybne w rzodkiewce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zrazy kasztelańskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej