Zapiekanka na gotowym cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka na gotowym cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

null

200 gramów

null

200 gramów

3 łyżki

0.5 sztuki

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotowe ciasto do pizzy podziel na 4 części.

Krok 2

Pieczarki oczyśc, pokrój w cienkie plastry i usmaż na maśle, mają być miękkie.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 4

Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 5

Każdą cześć ciasta smaruj keczupem, nałóż pieczarki, cebulę i posyp przyprawami.

Krok 6

Wstaw do mikrofalówki na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej