
Składniki
1.5 sztuki
null
200 gramów
null
200 gramów
3 łyżki
0.5 sztuki
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gotowe ciasto do pizzy podziel na 4 części.
Krok 2
Pieczarki oczyśc, pokrój w cienkie plastry i usmaż na maśle, mają być miękkie.
Krok 3
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 4
Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Krok 5
Każdą cześć ciasta smaruj keczupem, nałóż pieczarki, cebulę i posyp przyprawami.
Krok 6
Wstaw do mikrofalówki na 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej