Zapiekanka na gotowym cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

98

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

null

200 gramów

null

200 gramów

3 łyżki

0.5 sztuki

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotowe ciasto do pizzy podziel na 4 części.

Krok 2

Pieczarki oczyśc, pokrój w cienkie plastry i usmaż na maśle, mają być miękkie.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 4

Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 5

Każdą cześć ciasta smaruj keczupem, nałóż pieczarki, cebulę i posyp przyprawami.

Krok 6

Wstaw do mikrofalówki na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
10 osób ogląda przepis:
Klopsy po bałkańsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej