Zapiekanka na gotowym cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka na gotowym cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

null

200 gramów

null

200 gramów

3 łyżki

0.5 sztuki

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotowe ciasto do pizzy podziel na 4 części.

Krok 2

Pieczarki oczyśc, pokrój w cienkie plastry i usmaż na maśle, mają być miękkie.

Krok 3

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 4

Ser żółty zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 5

Każdą cześć ciasta smaruj keczupem, nałóż pieczarki, cebulę i posyp przyprawami.

Krok 6

Wstaw do mikrofalówki na 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka na gotowym cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kapsalon
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej