Aromatyczne bakłażany przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne bakłażany

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

null szczypt

3 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana umyj, odetnij oba końce i potnij w plastry. Odstaw na 30 minut do momentu aż puści sok, osusz, skrop oliwą i oprósz posiekanymi ziołami.

Krok 2

Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne bakłażany - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej