
Składniki
4 łyżki
null szczypt
3 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana umyj, odetnij oba końce i potnij w plastry. Odstaw na 30 minut do momentu aż puści sok, osusz, skrop oliwą i oprósz posiekanymi ziołami.
Krok 2
Piecz na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej