
Składniki
3 sztuki
4 łyżki
1 sztuka
500 gramów
2 sztuki
null
null
1 sztuka
0.5 łyżeczki
4 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.2 łyżeczki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Najpierw zrób sos: Wrzuć do blendera 2 rozgniecione ząbki czosnku, obrany imbir (ok .2 cm) i łyżeczkę wody. Zmiksuj wszystko aż powstanie jednorodna pasta.
Krok 2
Posiekaj cebulę, paprykę pokrój drobno w kostkę. Rozgrzej 2 łyżki oleju na patelni i dodaj dwie posiekane cebule i smaż dopóki nie zrobią się złote.
Krok 3
Dodaj pomidory z puszki, paprykę, kmin, kolendrę, chili, kurkumę, kardamon, liść laurowy i bulinetkę Knorr. Poczekaj aż sos zacznie wrzeć a potem duś na niewielkim ogniu przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Wyłącz ogień i poczekaj aż sos ostygnie.
Krok 4
Kiedy będzie chłodny wyjmij liść laurowy, dodaj 3 łyżki wody i miksuj aż sos będzie miał jednolitą konsystencję.
Krok 5
Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju, dodaj dwa rozgniecione ząbki czosnku i jedną posiekaną cebulę i smaż kilka minut.
Krok 6
Pierś z kurczaka pokrój w drobną kostkę i usmaż na złoty kolor. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i smaż jeszcze kilka minut.
Krok 7
Wlej do mięsa przygotowany sos i poczekaj aż zacznie wrzeć. Zmniejsz ogień i duś dopóki papryka nie będzie miękka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej