Zapiekane jabłka z posypką

Autor: It's Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

5 sztuk

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Wybieramy naczynie w którym będziemy zapiekać jabłka. Nacieramy je odrobiną margaryny.

Krok 2

Następnie układamy jabłka i posypujemy cynamonem. W osobnym naczyniu robimy kruszonkę. Dajemy margarynę 2 łyżki do tego dodajemy cukier i mąkę. Wszystko łączymy i posypujemy nasze jabłka.

Krok 3

Tak przygotowany deser wstawiamy do piekarnika na około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie jabłka powinny być miękkie i deser gotowy.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej