
Składniki
4 łyżki
2 łyżki
5 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Wybieramy naczynie w którym będziemy zapiekać jabłka. Nacieramy je odrobiną margaryny.
Krok 2
Następnie układamy jabłka i posypujemy cynamonem. W osobnym naczyniu robimy kruszonkę. Dajemy margarynę 2 łyżki do tego dodajemy cukier i mąkę. Wszystko łączymy i posypujemy nasze jabłka.
Krok 3
Tak przygotowany deser wstawiamy do piekarnika na około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie jabłka powinny być miękkie i deser gotowy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej