Zapiekane jabłka z posypką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane jabłka z posypką

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 łyżki

5 sztuk

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Wybieramy naczynie w którym będziemy zapiekać jabłka. Nacieramy je odrobiną margaryny.

Krok 2

Następnie układamy jabłka i posypujemy cynamonem. W osobnym naczyniu robimy kruszonkę. Dajemy margarynę 2 łyżki do tego dodajemy cukier i mąkę. Wszystko łączymy i posypujemy nasze jabłka.

Krok 3

Tak przygotowany deser wstawiamy do piekarnika na około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie jabłka powinny być miękkie i deser gotowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej