Zapiekane jabłka z posypką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekane jabłka z posypką

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na plasterki. Wybieramy naczynie w którym będziemy zapiekać jabłka. Nacieramy je odrobiną margaryny.

Krok 2

Następnie układamy jabłka i posypujemy cynamonem. W osobnym naczyniu robimy kruszonkę. Dajemy margarynę 2 łyżki do tego dodajemy cukier i mąkę. Wszystko łączymy i posypujemy nasze jabłka.

Krok 3

Tak przygotowany deser wstawiamy do piekarnika na około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie jabłka powinny być miękkie i deser gotowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane jabłka z posypką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Frittata z szynką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej