Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym

Autor: asiathinksthings.com

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

60 mililitrów

2 łyżeczki

60 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ubijamy białka. W osobnej misce mieszamy: żółtka, mąkę, cukier waniliowy, miód, proszek do pieczenia, mieszamy a następnie pomału wlewaj podgrzane mleko kokosowe.

Krok 2

Dodajemy do białek i mieszamy łyżką stołową. Na patelni rozgrzewamy masło lub olej z winogron. Wlewamy całość i smażymy na średnim ogniu, aż boki zrobią się lekko brązowe. Posypujemy pokrojonymi owocami.

Krok 3

Wstawiamy do piekarnika na 7-8 minut. Serwować samo lub z syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej