Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym

Autor: asiathinksthings.com

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

60 mililitrów

2 łyżeczki

60 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ubijamy białka. W osobnej misce mieszamy: żółtka, mąkę, cukier waniliowy, miód, proszek do pieczenia, mieszamy a następnie pomału wlewaj podgrzane mleko kokosowe.

Krok 2

Dodajemy do białek i mieszamy łyżką stołową. Na patelni rozgrzewamy masło lub olej z winogron. Wlewamy całość i smażymy na średnim ogniu, aż boki zrobią się lekko brązowe. Posypujemy pokrojonymi owocami.

Krok 3

Wstawiamy do piekarnika na 7-8 minut. Serwować samo lub z syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej