Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
60 mililitrów
2 łyżeczki
60 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ubijamy białka. W osobnej misce mieszamy: żółtka, mąkę, cukier waniliowy, miód, proszek do pieczenia, mieszamy a następnie pomału wlewaj podgrzane mleko kokosowe.
Krok 2
Dodajemy do białek i mieszamy łyżką stołową. Na patelni rozgrzewamy masło lub olej z winogron. Wlewamy całość i smażymy na średnim ogniu, aż boki zrobią się lekko brązowe. Posypujemy pokrojonymi owocami.
Krok 3
Wstawiamy do piekarnika na 7-8 minut. Serwować samo lub z syropem klonowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej