Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
60 mililitrów
2 łyżeczki
60 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ubijamy białka. W osobnej misce mieszamy: żółtka, mąkę, cukier waniliowy, miód, proszek do pieczenia, mieszamy a następnie pomału wlewaj podgrzane mleko kokosowe.
Krok 2
Dodajemy do białek i mieszamy łyżką stołową. Na patelni rozgrzewamy masło lub olej z winogron. Wlewamy całość i smażymy na średnim ogniu, aż boki zrobią się lekko brązowe. Posypujemy pokrojonymi owocami.
Krok 3
Wstawiamy do piekarnika na 7-8 minut. Serwować samo lub z syropem klonowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej