Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym

Autor: asiathinksthings.com

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

60 mililitrów

2 łyżeczki

60 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Ubijamy białka. W osobnej misce mieszamy: żółtka, mąkę, cukier waniliowy, miód, proszek do pieczenia, mieszamy a następnie pomału wlewaj podgrzane mleko kokosowe.

Krok 2

Dodajemy do białek i mieszamy łyżką stołową. Na patelni rozgrzewamy masło lub olej z winogron. Wlewamy całość i smażymy na średnim ogniu, aż boki zrobią się lekko brązowe. Posypujemy pokrojonymi owocami.

Krok 3

Wstawiamy do piekarnika na 7-8 minut. Serwować samo lub z syropem klonowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Urozmaicony omlet z truskawkami i mlekiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej