
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
500 gramów
3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę natnij, usuń gniazda, a resztę podsmaż na patelni, owiń w ściereczkę i usuń skórę.
Krok 2
Do papryki włóż ser. Warzywo zamknij przywracając naturalny kształt.
Krok 3
Z białka ubijaj pianę i dodawaj po jednym żółtku, wymieszaj.
Krok 4
Paprykę oprósz mąką, obtocz w jajku i zarumień na gorącym oleju. Odsącz z tłuszczu.
Krok 5
Przygotuj sos pomidorowy: pomidory sparz, obierz i zmiksuj z pokrojoną cebulę, goździkiem, cynamonem oraz cukrem.
Krok 6
Sos wlej na niewielką ilość rozgrzanego oleju, przykryj i duś około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 7
Papryki włóż do sosu, przykryj i duś razem przez 5 minut. Przed podaniem polej mlecznym kremem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej