Papryka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

500 gramów

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę natnij, usuń gniazda, a resztę podsmaż na patelni, owiń w ściereczkę i usuń skórę.

Krok 2

Do papryki włóż ser. Warzywo zamknij przywracając naturalny kształt.

Krok 3

Z białka ubijaj pianę i dodawaj po jednym żółtku, wymieszaj.

Krok 4

Paprykę oprósz mąką, obtocz w jajku i zarumień na gorącym oleju. Odsącz z tłuszczu.

Krok 5

Przygotuj sos pomidorowy: pomidory sparz, obierz i zmiksuj z pokrojoną cebulę, goździkiem, cynamonem oraz cukrem.

Krok 6

Sos wlej na niewielką ilość rozgrzanego oleju, przykryj i duś około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 7

Papryki włóż do sosu, przykryj i duś razem przez 5 minut. Przed podaniem polej mlecznym kremem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej