
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
500 gramów
3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę natnij, usuń gniazda, a resztę podsmaż na patelni, owiń w ściereczkę i usuń skórę.
Krok 2
Do papryki włóż ser. Warzywo zamknij przywracając naturalny kształt.
Krok 3
Z białka ubijaj pianę i dodawaj po jednym żółtku, wymieszaj.
Krok 4
Paprykę oprósz mąką, obtocz w jajku i zarumień na gorącym oleju. Odsącz z tłuszczu.
Krok 5
Przygotuj sos pomidorowy: pomidory sparz, obierz i zmiksuj z pokrojoną cebulę, goździkiem, cynamonem oraz cukrem.
Krok 6
Sos wlej na niewielką ilość rozgrzanego oleju, przykryj i duś około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 7
Papryki włóż do sosu, przykryj i duś razem przez 5 minut. Przed podaniem polej mlecznym kremem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej