Papryka z serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryka z serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

500 gramów

3 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę natnij, usuń gniazda, a resztę podsmaż na patelni, owiń w ściereczkę i usuń skórę.

Krok 2

Do papryki włóż ser. Warzywo zamknij przywracając naturalny kształt.

Krok 3

Z białka ubijaj pianę i dodawaj po jednym żółtku, wymieszaj.

Krok 4

Paprykę oprósz mąką, obtocz w jajku i zarumień na gorącym oleju. Odsącz z tłuszczu.

Krok 5

Przygotuj sos pomidorowy: pomidory sparz, obierz i zmiksuj z pokrojoną cebulę, goździkiem, cynamonem oraz cukrem.

Krok 6

Sos wlej na niewielką ilość rozgrzanego oleju, przykryj i duś około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 7

Papryki włóż do sosu, przykryj i duś razem przez 5 minut. Przed podaniem polej mlecznym kremem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryka z serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze śledziami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej