
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
500 gramów
3 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę natnij, usuń gniazda, a resztę podsmaż na patelni, owiń w ściereczkę i usuń skórę.
Krok 2
Do papryki włóż ser. Warzywo zamknij przywracając naturalny kształt.
Krok 3
Z białka ubijaj pianę i dodawaj po jednym żółtku, wymieszaj.
Krok 4
Paprykę oprósz mąką, obtocz w jajku i zarumień na gorącym oleju. Odsącz z tłuszczu.
Krok 5
Przygotuj sos pomidorowy: pomidory sparz, obierz i zmiksuj z pokrojoną cebulę, goździkiem, cynamonem oraz cukrem.
Krok 6
Sos wlej na niewielką ilość rozgrzanego oleju, przykryj i duś około 15 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 7
Papryki włóż do sosu, przykryj i duś razem przez 5 minut. Przed podaniem polej mlecznym kremem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej



























