Zapiekanka z kabaczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kabaczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

5 sztuk

3 łyżki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 6

Danie zapiekaj przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Gotowe danie polej ketchupem.

Krok 1

Kabaczek obierz ze skórki i pokrój w plastry, a szynkę pokrój w kostkę.

Krok 2

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wyłóż w nie połowę kabaczka, posyp pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w plastry.

Krok 4

Na kabaczku wyłóż szynkę, jajka i przypraw i ponownie połóż resztę kabaczka.

Krok 5

Zetrzyj żółty ser, posyp nim wierzch dania i polej rozpuszczonym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej