
Składniki
null
null
5 sztuk
3 łyżki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 6
Danie zapiekaj przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Gotowe danie polej ketchupem.
Krok 1
Kabaczek obierz ze skórki i pokrój w plastry, a szynkę pokrój w kostkę.
Krok 2
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wyłóż w nie połowę kabaczka, posyp pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w plastry.
Krok 4
Na kabaczku wyłóż szynkę, jajka i przypraw i ponownie połóż resztę kabaczka.
Krok 5
Zetrzyj żółty ser, posyp nim wierzch dania i polej rozpuszczonym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej