Zapiekanka z kabaczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kabaczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

5 sztuk

3 łyżki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 6

Danie zapiekaj przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Gotowe danie polej ketchupem.

Krok 1

Kabaczek obierz ze skórki i pokrój w plastry, a szynkę pokrój w kostkę.

Krok 2

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wyłóż w nie połowę kabaczka, posyp pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w plastry.

Krok 4

Na kabaczku wyłóż szynkę, jajka i przypraw i ponownie połóż resztę kabaczka.

Krok 5

Zetrzyj żółty ser, posyp nim wierzch dania i polej rozpuszczonym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej