
Składniki
null
null
5 sztuk
3 łyżki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 6
Danie zapiekaj przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Gotowe danie polej ketchupem.
Krok 1
Kabaczek obierz ze skórki i pokrój w plastry, a szynkę pokrój w kostkę.
Krok 2
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wyłóż w nie połowę kabaczka, posyp pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w plastry.
Krok 4
Na kabaczku wyłóż szynkę, jajka i przypraw i ponownie połóż resztę kabaczka.
Krok 5
Zetrzyj żółty ser, posyp nim wierzch dania i polej rozpuszczonym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej