
Składniki
null
null
5 sztuk
3 łyżki
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
null
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 6
Danie zapiekaj przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Gotowe danie polej ketchupem.
Krok 1
Kabaczek obierz ze skórki i pokrój w plastry, a szynkę pokrój w kostkę.
Krok 2
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wyłóż w nie połowę kabaczka, posyp pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w plastry.
Krok 4
Na kabaczku wyłóż szynkę, jajka i przypraw i ponownie połóż resztę kabaczka.
Krok 5
Zetrzyj żółty ser, posyp nim wierzch dania i polej rozpuszczonym masłem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej