Zapiekanka z kabaczka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kabaczka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

5 sztuk

3 łyżki

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

null

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 6

Danie zapiekaj przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Gotowe danie polej ketchupem.

Krok 1

Kabaczek obierz ze skórki i pokrój w plastry, a szynkę pokrój w kostkę.

Krok 2

Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wyłóż w nie połowę kabaczka, posyp pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w plastry.

Krok 4

Na kabaczku wyłóż szynkę, jajka i przypraw i ponownie połóż resztę kabaczka.

Krok 5

Zetrzyj żółty ser, posyp nim wierzch dania i polej rozpuszczonym masłem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kabaczka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej