Roladki z łososia w papierze ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z łososia w papierze ryżowym

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

3

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arkusze papieru ryżowego kolejno zmoczyć wodą i układać po plasterku łososia, kawałku ogórka i kiełków słonecznika. Zwijać w roladki.

Krok 2

Podawać z sosem sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej