
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arkusze papieru ryżowego kolejno zmoczyć wodą i układać po plasterku łososia, kawałku ogórka i kiełków słonecznika. Zwijać w roladki.
Krok 2
Podawać z sosem sojowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej