Roladki z łososia w papierze ryżowym

Autor: Angie Angie

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arkusze papieru ryżowego kolejno zmoczyć wodą i układać po plasterku łososia, kawałku ogórka i kiełków słonecznika. Zwijać w roladki.

Krok 2

Podawać z sosem sojowym.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej