Roladki z łososia w papierze ryżowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z łososia w papierze ryżowym

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Arkusze papieru ryżowego kolejno zmoczyć wodą i układać po plasterku łososia, kawałku ogórka i kiełków słonecznika. Zwijać w roladki.

Krok 2

Podawać z sosem sojowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z łososia w papierze ryżowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej