
Składniki
1 szklanka
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arkusze papieru ryżowego kolejno zmoczyć wodą i układać po plasterku łososia, kawałku ogórka i kiełków słonecznika. Zwijać w roladki.
Krok 2
Podawać z sosem sojowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej